Foto: Pressbild/Adobe Stock

Här är snuset med smak av champagne och prosecco

Tycker du att snusandet har blivit tråkig vardag?

Ja, då kanske snusjättens nya Göteborgs Rapé med smak av prosecco kan vara något.

Inte det? Bra då att Allt om Vin även tipsar om en mängd trevliga mousserande viner som experterna betygsatt här under. 

Christofer Bernestål

LÄS OCKSÅ: Bästa bubblet – mest prisvärda mousserande vinerna enligt experten 

Det är inte första gången som en alkoholdryck smaksatt ett snus. Tidigare har till exempel smaken av gin varit huvudingrediens i prillan. 

LÄS OCKSÅ: Nya lyxsnuset med smak av gin

Nu är det dags för lyxigt snus igen. Eftersom märket Göteborgs Rapé fyller 100 i år släpper Swedish match nu en bubblig nyhet på marknaden. XR Göteborgs Rapé Sparkling är precis som det låter snus med smak av mousserande vin som champagne eller kanske framför allt prosecco – enligt tillverkaren. 

– XR Göteborgs Rapé Sparkling utgår ifrån smakprofilen i Göteborgs Rapé, med inslag av mousserande vin. Den inspiration vi hämtat från dryckesvärlden kan bäst jämföras med prosecco, säger Mattias Schyberg, Master blender på Swedish Match i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Prosecco – bästa flaskorna på Systembolaget enligt experten 

Enligt tillverkaren har man förstärkt Göteborgs Rapés klassiska smak av citrus och lavendel och kompletterat med äpple och fläder. 

Produkten kommer att ingå i det ordinarie produktsortimentet säljs först på webben och i Swedish Match egna snusbutiker. Den breda lanseringen i dagligvaruhandeln sker under vecka 19.

Om det blir en succé eller inte återstår att se. Kanske finns det de som föredrar att snusa sin skumpa? Men för de som hellre dricker riktigt moussernade vin finns gott om tips från Allt om Vins experter här under:

Champagne – Systembolagets bästa enligt experten

Crémant – här är de bästa flaskorna bubbel enligt experten 

Cava – 10 goda mousserande viner på Systembolaget