Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Vin i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 2
Experten Andreas Grube om skillnaden på olika länders whisky
2 AV 2

Glöggjätten Blossa släpper whiskydryck med julens smaker

December och alla dess adventskalas närmar sig med stormsteg – och nu släpper flera varumärken dryckesnyheter i julens smaker. Bland annat lanserar glöggjätten Blossa en vitvinsdryck spetsad med whisky och julkryddor: ”Blossa Trestjärnig Brons”. Dessutom kommer Idunn Wine med en glögg baserad på svenskt lingonvin.

Med advent i antågande är det flera glöggproducenter som lanserar nyheter för året. En av glöggjätten Blossas nykomlingar heter ”Trestjärnig Brons” och är en vitvinsbaserad dryck smaksatt med klassiska julkryddor och spetsad med irländsk whisky. 

Blossa har genom åren släppt andra vinterdrycker med olika sorters starksprit i: redan på 90-talet lanserade de en vinterdryck spetsad med cognac – och 2002 kom ytterligare en variant med vit rom. Glöggtillverkaren Saturnus har även de jobbat med whisky när de 2018 samarbetade med svenska Mackmyra.

Enligt Caroline Grundström, brand owner hos sprittillverkaren Anora Group, fungerar Blossas vintriga whiskydryck bra att servera varm – så som man kanske är van att dricka julens drycker – men också något svalare. 

– Den kan med fördel även serveras rumstempererad, säger Caroline Grundström. 

Fler nyheter till glöggmyset

Förutom att Blossa nu släpper en whiskydryck, kommer de även med en alkoholfri nyhet: Blossa Sparkling & Spices Classic Red Alkoholfri, som är en bubblig dryck baserad på glöggkryddor och rött, mousserande vin. 

Men Blossa, som också nyligen kom ut med sin nya årgångsglögg, är inte det enda varumärket som släpper vintriga dryckesnyheter under hösten. Idunn Wine, som har sitt vineri i Västerbotten, kommer i november med glöggen ”Bergskär”, som är tillverkad av svenskt lingonvin. 

Tidigare har Allt om Vin också berättat att glöggtillverkaren Saturnus kommer med nyheter i form av en alkoholfri glögg med inspiration från drinkvärlden med sin ”Vintermojito”, som har fått smak av lime och mynta. 

Läs mer: Här är årets nya glögg från Blossa 

Expertens tips till dig som ska göra egen glögg