Ge bort whisky, cognac eller vin på fars dag

Blir det kanske en kluckande present till pappa på fars dag?

Foto: Adobe Stock

Blir det kanske en kluckande present till pappa på fars dag?

Har du svårt att hitta en bra present till pappa på söndag?

Lugn, Allt om Vin har några riktigt fina tips. 

Här har vi valt ut fyra exklusiva och kluckande paket till fars dag i form av whisky, cognac och bordeauxvin.  

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Slipsen, trisslotten eller skjortan är alla exempel på klassiska fars dag-presenter. Och egentligen är det ju inget fel med mjuka paket. 

Men om du har en pappa som gillar goda alkoholhaltiga drycker som ger en känsla av lyx, så har vi några tips på flaskor som garanterat bli en succé på söndag. 

Här har vi valt ut en whisky, en cognac (konjak) och två röda viner från anrika Bordeaux, som Allt om Vins expert Andreas Grube tidigare hyllat.  

Blanton's Gold Edition, USA, nr 557, 649 kr

Omdöme: En bourbon av högsta klass. Den typiskt mjuka bourbontonen av vanilj, kokos, choklad, nötter och torkad frukt vägs upp snyggt av lite extra bett i alkoholen (51,5 procent) vilket ger en fullmatad och storslagen upplevelse. 

Rémy Martin VSOP Mature Cask Finish, Frankrike, nr 172, 514 kr

Omdöme: En av mina absoluta favoriter när det kommer till konjak. Komplex, djup och med fint smakdjup med nötter, röda bär, choklad och mogen apelsin. Ska du bara ha en konjak hemma är det den här du ska välja.

Château Belgrave 2012, Frankrike, nr 3925, 389 kr

Omdöme: Cabernet sauvignondominerad blend från vänstra stranden som bjuder på stor njutning i tät och välstrukturerad stil. God att dricka nu men kan också lagras ett bra tag i källaren.

 

Budgetfyndet från Bordeaux:

Mouton Cadet Reserve Saint-Émilion 2016, Frankrike, nr 70617, 169 kr

Omdöme: Välgjord och komplex i ytterst ursprungstypisk stil. Här finns tydliga fattoner tillsammans med körsbär, färska örter, plommon och cigarrlåda.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!