Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Sveriges whiskyälskare i världsrekordförsök

I april är det dags för världsrekord i whiskyprovning vid en mässa i Göteborg.

Foto: Adobe Stock

1 av 2

En Öl & Whiskymässa bjuder in Sveriges whiskyälskare till ett världsrekordförsök.

Foto: Pressbild En öl & whiskymässa

2 av 2

Världsrekord i whiskyprovning. Det är den skotska whiskytillverkaren Bruichladdichs mål när Sveriges whiskyälskare bjuds in till världens största whiskyprovning i samband med en mässa i Göteborg. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Den 13 april bjuder den skotska whiskytillverkaren Bruichladdich in till ett världsrekordförsök i Göteborg. Målet är att ta sig in i Guinness Rekordbok genom att

samla fler än 2252 deltagare till världens största whiskyprovning genom tiderna.

Det är i samband med En Öl & Whiskymässa i Göteborg som förhoppningen är att slå det tidigare rekordet från belgiska Gent 2009. 

LÄS OCKSÅ: Expertens snabbguide till whiskyns värld 

– Det ska förstås bli otroligt spännande. Vi hoppas både på göteborgare och whiskyentusiaster från hela landet, berättar Adam Hannett på Bruichladdich som kommer att leda whiskyprovningen. 

Inbjudan gäller för både mässdeltagare och allmänheten och intresset väntas bli stort. Whisky lockar allt fler i Sveriges och bland annat har intresset för kvalitetswhisky ökat stadigt på senare tid. Det visar bland annat Systembolagets växande utbud av whiskymärken. 

Whiskyn som kommer att provas vid världsrekordförsöket är Classic Laddie, Port Charlotte 10 och Octomore 9.1. Åldersgränsen är 20 år och biljetterna finns nu att köpa via mässans hemsida. 

LÄS OCKSÅ: Skotsk whisky - sex prisvärda flaskor 

.