Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Svenskt nytt världsrekord i whiskyprovning

Skotska Bruichladdich har gjort sig känt som ett av Skottlands mest innovativa destillerier med bland annat många nyskapande buteljeringar.

Foto: Stock Adobe

1 av 2

2283 whiskyälskare från hela Sverige deltog i världsrekordförsöket i Göteborg i helgen.

Foto: Pressbild

2 av 2

Den största whiskyprovningen i världshistorien. Det var ambitionen när fler än 2000 whiskyälskare från hela landet samlades i Göteborg för att slå det tidigare världsrekordet.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Det var i helgen som 2283 personer slöt upp vid den sedan länge välplanerade whiskyprovningen med ambitionen att slå officiellt världsrekord tillsammans. Det var eldsjälarna bakom En Öl och Whiskymässa som tillsammans med den skotska whiskytillverkaren Bruichladdich bestämde sig för att genomföra den största whiskyprovningen någonsin. På plats fanns Guinness World Records, redo att bekräfta resultatet och strax innan klockan 16 på lördagen kunde representanterna konstatera att det gamla rekordet från Gent i Belgien är slaget. Den gången var det bara 2252 deltagare som samlats för att prova whisky, dessutom provades 31 fler whiskysorter i helgen än på provningen i Gent. 

En av dem som deltog i världens största whiskyprovning är David Kringlund, brand manager på Nigab som är svenska leverantörer av Bruichladdich. 

– Det har varit helt fantastiskt, en stor upplevelse att prova sådan fin whisky i en hall tillsammans med så många människor. Jag hoppas att fler får den chansen någon gång, säger David. 

LÄS OCKSÅ: Skotsk whisky - sex prisvärda flaskor