Så mycket kostar världens dyraste whiskytunna

Det här whiskyfatet ropades ut för 5,4 miljoner kronor på en auktion i Hongkong.

Foto: GILBERTO MARTINEZ/ Bonhams

Det här whiskyfatet ropades ut för 5,4 miljoner kronor på en auktion i Hongkong.

5,4 miljoner kronor. Så mycket kostade ett whiskyfat på en auktion i Hongkong. Det innebär ett nytt rekord för whiskytunnor. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Att dricka whisky kan vara trevligt och för att ha möjlighet att dricka de eftertraktade dropparna behöver den destillerade alkoholen lagras i minst tre år i ett träfat. Träsorten och lagringstiden varierar beroende på whiskystil.

I förra veckan genomförde auktionskammaren Bonhams i Hongkong en budgivning där ett whiskyfat såldes för drygt 5,4 miljoner kronor (4,4 miljoner Hongkong-dollar), ett nytt rekord. 

Hogshead-fat

Tunnan användes tidigare som sherryfat och är av typen Hogshead (tunnan rymmer med andra ord 54 Imperial galllons, cirka 245 liter) och innehåller Macallan-whisky som destillerades 1989. Innehållet kan producera cirka 261 flaskor med den eftertraktade alkoholen.

Det är inte första gången som en Macallan väcker uppmärksamhet. Vi har tidigare skrivit om en affärsman som handlade två flaskor av whiskysorten för hutlösa 1,2 miljoner dollar på en flygplats i Dubai. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 86 000 andra - läs Allt om Vin! Se erbjudande!