Så mycket kostar världens dyraste whiskysamling

Världens dyraste whiskysamling är värd över 134 miljoner kronor.

Foto: VAKSMANV - stock.adobe.com

Världens dyraste whiskysamling är värd över 134 miljoner kronor.

Över 134 miljoner kronor. Så mycket är världens dyraste whiskysamling värd – nytt världsrekord.

I samlingen finns några riktiga rariteter, bland annat en skotsk 93-åring som finns kvar i 12 exemplar. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Samlingen består av 535 ovanliga skotska whiskyflaskor som Viet Nguyen Dinh Tuani i Vietnam har samlat de senaste 20 åren. 

Han äger bland annat en Macallan Fine and Rare från 1926, den dyraste whiskyflaskan i världen som är värd 15 miljoner kronor. Totalt tillverkades bara 40 flaskor, Viet äger tre av dem.

Ovanlig Bowmore-flaska

Han äger även en av de äldsta Bowmore-flaskorna som producerats. I hela världen finns tolv stycken som är värda cirka 3,7 miljoner kronor styck. 

– Varje ledig stund letar jag efter auktionssajter och handelswebbsidor för att hitta berömda och ovanliga whiskysorter runtom i världen. Det krävs mycket tålamod och vilja, men jag är stolt över min samling, säger Viet Nguyen till The Drinks Business. 

Han har inte en tanke på att sälja sin samling vidare, i stället tänker han jaga vidare efter fler gamla och ovanliga flaskor att lägga till samlingen.

Källa: The Drinks Business.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 86 000 andra - läs Allt om Vin! Se erbjudande!