Många drömmer om att hitta skatter bakom väggarna i gamla hus. För Nick Drummond och Patrick Bakker blev drömmen verklig.
1 av 2: Många drömmer om att hitta skatter bakom väggarna i gamla hus. För Nick Drummond och Patrick Bakker blev drömmen verklig. Foto: Adobe Stock
Paret visar på Instagram hur de hittat en mängd paket bakom brädorna som visar sig innehålla riktigt gammal whisky.
2 av 2: Paret visar på Instagram hur de hittat en mängd paket bakom brädorna som visar sig innehålla riktigt gammal whisky. Foto: INSTAGRAM

Paret hittade över 70 flaskor whisky gömda i väggarna

Bakom de slitna brädorna dolde sig en skattkammare.

När paret skulle renovera sitt drömhus hittade de plötsligt över 70 flaskor dyrbar whisky i väggarna. 

”Det här är galet”, skriver de på Instagram.   

Många som någon gång har renoverat en gammal byggnad, har säkert drömt om att plötsligt hitta ett lönnfack eller en värdefull skatt bakom ett par ruttna brädor. 

För Nick Drummond, 30, och Patrick Bakker, 29, blev den drömmen verklighet. När de förra året köpte det över hundra år gamla huset på landsbygden utanför amerikanska Albany i delstaten New York, hade det under decennier ryktats om att mannen som en gång byggde huset också varit spritsmugglare. Men vid den tiden var allt bara löst skvaller. 

Mer än bara skvaller

För lite mer än två månader sedan hände det dock något som nog får ses som bevis på att historien var mer än bara prat. Under renoveringen hittade paret plötsligt små papperspaket gömda i väggarna. Det visade sig vara över 60 flaskor med nästan hundra år gammal whisky, rapporterar bland andra New York Post och The Sun. (Uppdatering: Sedan denna artikel publicerades första gången har paret hittat ännu fler gömda flaskor. Det handlar nu om närmare 80 flaskor enligt Wine Spectator.) 

”Våra väggar är byggda av sprit. Jag kan knappt tro att ryktena är sanna. Han var verkligen en spritsmugglare. Jag trodde det bara var en fin historia, men han som byggde huset var faktiskt en spritsmugglare”, skriver nick Drummond på Instagramkontot Bootleggerbungalow där intresserade kan följa renoveringen av det gamla huset.

Förmodligen gömda under förbudstiden

Paret har senare också hittat flaskor under golvbrädorna, och intresset från allmänheten har varit stort vilket gjort att de fått hjälp att gräva i historien kring den mystiske mannen och whiskyn. En extra spännande detalj är till exempel att flaskorna, av sorten Old Smuggler The Gaelic Whisky, har visat sig vara från början av 1920-talet. Det vill säga från den amerikanska förbudstiden (1920-1933, då bland annat försäljning av alkohol var förbjuden i USA). 

Värderade till tusentals kronor

Två aktionshus ska ha värderat varje flaska till någonstans mellan 4000-8000 kronor. Men det är dessvärre inte alla som håller måttet. Av de flaskor som hittats ska knappt en fjärdedel vara fulla med sprit. 

Fynden har inte bara skapat stor uppståndelse kring parets renovering, flaskorna har också påverkat byggplanerna rent konkret. Bland annat planeras det nu att läggas glasskivor över hålrummen i golvet där flera tomma flaskor hittats, för att på så sätt kunna visa upp husets unika historia.

Så vad gör man då, när man har hittat en skatt? Ja, enligt The Sun planerar arkitekten och floristen Nick Drummond och Patrick Bakker att sälja flera flaskor för att bekosta renoveringen. Några av de tomma flaskorna ska också doneras till en lokal historisk förening, och självklart sparas någon flaska för provning. 

 

https://www.instagram.com/p/CGIS1e0lGag/

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Lär dig mer om vin - just nu 4 nr för endast 169 kr. Köp nu!