Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Metallica planerar släppa egen whiskey

Polarprisvinnarna Metallica och deras sångare James Hetfield från konsert på Ullevi i Göteborg.

Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN

1 av 2

Att ge ut en flaska alkohol med sitt namn på har hänt förut i rockbranschen. Tidigare har bland andra Motörhead och Rolling Stones släppt whisky.

Foto: Fotolia

2 av 2

Nyligen blev det klart att årets Polarpris bland annat går till rockbandet Metallica. 

Nu uppger flera medier att de amerikanska giganterna också planera för att släppa en egen whisky, eller whiskey som de själva skulle säga. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

LÄS OCKSÅ: Lär dig mer om vad som skiljer whisky och whiskey från bourbon - expertens whiskyskola

Årets vinnare av Polarpriset gör något som rockband gjort innan dem - de släpper en egen whiskey, rapporterar bland annat sajten The Drinks Business

Ja, eller de planerar i alla fall att göra det enligt deras affärspartner Dave Pickerell som tidigare arbetat med whiskey-producenten Maker´s Mark. 

Skaffar eget destilleri

Enligt honom kommer Metallica inte bara att släppa ett eget whiskey-märke, spriten ska dessutom göras i deras eget destilleri, uppger bland andra ultimateclassicrock.com.

– Jag tror det här kommer bli spännande för whiskybranschen, säger Danny Wimmer, konsertpromotor och arrangör bakom musikfestivalen Bourbon & Beyond, till sajten. 

LÄS OCKSÅ: Whisky - 8 prisvärda flaskor enligt experten

Whiskey in the jar

Kanske är det helt logiskt att Metallica planerar att ge sig in i whiskey-branschen. Bandet har tidigare Grammy-belönats för sin cover på irländska sången "Whiskey in the jar".

Det månmiljonsäljande amerikanska trash metal-bandet har dock redan tidigare varit inne i dryckesbranschen, då de bland annat samarbetat med öl-jätten Budweiser. 

Andra kända band som tidigare släppt whiskys med sitt namn på är bland andra Motörhead (med svenska Mackmyra) och giganterna Rolling Stones.