Experten tipsar om kluckande klappar i form av whisky.
Experten tipsar om kluckande klappar i form av whisky. Foto: Viktar L / Adobe Stock

Experten tipsar: 4 flaskor whisky att ge bort i julklapp

En kluckande julklapp är alltid trevligt att ge till någon du tycker om – eller varför inte till dig själv. 

Här tipsar Allt om Vins spritexpert Andreas Grube om fyra flaskor whisky som garanterat gör mottagaren glad.

Niwakami Japanese Blended Whisky, nr 2697, 399 kr

En nyhet som dök upp på fasta hyllan i december. Väldigt elegant välbalanserad och snygg, med körsbärstoner, marsipan, vanilj och små stänk av honung och kanel. 

Paul John Bold Peated, nr 439, 439 kr

Indisk whisky som blivit en av årets riktigt stora whiskysuccéer på Systembolaget – vilket är lätt att förstå. Här möter kraftfull kryddighet och välbalanserad rök färska apelsiner, vanilj och torkad tropisk frukt. Lysande gott.

Longmorn 16 Years, nr 561, 705 kr

Skotsk singelmalt med extra allt. Alkoholen ligger på hela 48 procent vilket ger en skön kryddighet, samtidigt som den här whiskyn är finessrik och välbalanserad med färsk päronfrukt, knäck, torkade apelsinskal och lite vanilj.

Jura 21 Years, nr 302, 1 495 kr

Vill du unna dig – eller någon annan – en riktigt bra lyxwhisky är det här en ren dröm för smaklökarna. Gott om ljus choklad, tobak, kanel men också aprikos, gula äpplen och stänk av honung. Maffig och underbar i munnen, med en eftersmak som ligger kvar länge, länge.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Lär dig mer om vin - just nu 4 nr för endast 169 kr. Köp nu!