Destilleriet Suntory arrangerar ett lotteri för att sälja sin nya whisky Yamazaki 55.
Destilleriet Suntory arrangerar ett lotteri för att sälja sin nya whisky Yamazaki 55. Foto: Olga - stock.adobe.com

Exklusiv japansk whisky lottas ut till försäljning

Ett destilleri Japan lanserar en ny whisky som är mer än 55 år gammal. Totalt släpps 100 flaskor, och varje kostar drygt 260 000 kronor. Kruxet? På grund av den höga efterfrågan lottas flaskorna ut till försäljning. 

Det japanska destilleriet Suntory kommer släppa en whisky som lagrats mer än 55 år skriver Japan Times. Whiskyn heter Yamazaki 55 och är en single malt whisky. Totalt släpps enbart 100 flaskor. Varje flaska kostar drygt 260 000 kronor (3 miljoner yen). 

Yamazaki 55 har lagrats i Mizunara och amerikanska viteksfat. Enligt representanter för Suntory ändras inte smaken speciellt mycket efter 30 år. Periodvis har de flyttat tunnorna till kallare platser för att sakna ned mognadsprocessen, så att drycken får en mer nyanserad karaktär i smak och lukt.

Flaskorna lottas ut till försäljning

Efterfrågan på japansk whisky har ökat rejält eftersom att dess rykte blivit allt bättre. Om man tycker att det är värt att lägga ned de summorna pengar på en whiskyflaska finns det ett problem. Om man är intresserad av att köpa en flaska arrangeras ett lotteri, enbart i Japan. 

De som lyckas köpa en av buteljerna skeppas de från japan i juli, strax innan sommar OS i Tokyo börjar. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!