EXPRESSEN.SE

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

7 dolda whisky-fynd enligt experten

Whisky, whiskey och bourbon är mycket populärt på Systembolaget.

Men allt finns inte framme på hyllan i butiken.

Här tipsar Allt om Vins spritexpert Andreas Grube om 7 bra flaskor som du enkelt hittar och beställer från beställningssortimentet (utan inbördes ordning).

Alla under femhundringen.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

1. Highland Park Ambassador's Choice 10 Year Old, nr 456, 379 kr

Omdöme: En bra inblick i Highland Parks smakvärld, med alla destilleriets typiska nyanser: lätt rök, mjuka honungstoner och lätt sälta i avslutet. Här finns också lite extra rondör tack vare lagring på både bourbon-, sherry- och olorosofat.

2. Speyburn 10 Years, nr 289, 329 kr

Omdöme: Mjuk och avrundad doft med gott om smörkola, vanilj och mogna päron. I smaken kommer också lite fräscha citrustoner fram, tillsammans med kanderad apelsin och en aning mint. Visst, rätt enkel i stilen, men ett klart fynd om man ser till prislappen.

3. Clontarf Single Malt, nr 401, 305 kr

Omdöme: Torkad frukt, vanilj, päron, lite honung och pepprig fatkrydda. Fin balans och schysst längd. Mycket whisky för pengen.


4. Redbreast Pure Pot Still 12 Years, nr 85555, 429 kr

Omdöme: Riktigt härlig irländare som bjuder på en doft av hasselnötter, smörkola, och kryddor. I smaken en touch av ingefära tillsammans med krämig karamell, tropisk frukt och fatkrydda. Rik och stor i stilen.

5. Dalmore 12 Years, nr 87510, 499 kr

Omdöme: Parfymerad doft med gott om apelsinskal, choklad och marsipan. I smaken juliga toner av kanel, nejlika, citrusskal och lite kaffe.

6. Teeling Single Malt, nr 84271, 499 kr

Omdöme: Träig känsla i doften, tillsammans med honungsmelon, citrus och lite vanilj. I munnen dyker det upp nyanser av päron och persika, och i eftersmaken kommer en våg av kryddor, eukalyptus och chokladkola.

7. Buffalo Trace, nr 595, 369 kr

Omdöme: En klar bourbonfavorit i min bok. Klassisk doft av knäck, vanilj, choklad och lite muscavadotoner. Rik, mjuk och nästan oljig i munnen, med bra kryddbett som balanserar upp mot sötman.