Så ska du dricka din snaps – undvik misstagen

En nubbe till midsommar är vanligt. Men hur dricker du den egentligen?

Foto: Adobe stock

1 av 2: En nubbe till midsommar är vanligt. Men hur dricker du den egentligen?

Andreas Grube är Allt om Vins expert på sprit.

2 av 2: Andreas Grube är Allt om Vins expert på sprit.

Hur dricker du egentligen din nubbe i midsommar?

Kanske har du alltid serverat den på samma sätt? 

Här delar Allt om Vins expert med sig av några tips på hur snapsen dricks på bästa sätt. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

För en del är en liten nubbe på midsommarbordet en viktig tradition. Vad man ska dricka är däremot inte helt enkelt, det finns mycket att välja på. Men är man osäker så tipsar Allt om Vins spritexpert om några favoriter som du hittar här! 

Det är dock inte bara vad du har i glaset som avgör hur god din snaps kommer att smaka. Det är också av betydelse hur du väljer att servera spriten. 

Här kommer några tips från experten Andreas Grube:

Förvara inte snapsen i frysen

Förvara brännvinet i kylen och inte i frysen, så får du en bättre smakupplevelse. Om

spriten är för kall försvinner nämligen mycket av nyansrikedomen. 

LÄS OCKSÅ: Fler experttips på sprit som whisky, rom och gin

Drick små sippar

Drick också med fördel små sippar åt gången i stället för helor och halvor. Då kommer brännvinet till sin rätt som just krydda.

 Skål och glad midsommar!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer