Rock 'n' rom – 2 rockiga rom-tips enligt experten

Rom och rock är en lyckad kombination. Allt om Vins expert Andreas Grube har testat två hits i segmentet.

Emellanåt kan jag bli en aning skeptisk vad gäller brandade alkoholprodukter, kanske framför allt för att det inom vinsvängen kommer ut så mycket produkter som saknar både ambition, själ och smakbalans.

Vad gäller sprit brukar kvaliteten generellt vara högre, vilket inte minst de här två rockrelaterade pavorna visar med all önskvärd tydlighet: 

 

Motörhead Premium Dark Rom, nr 11450, 369 kr

Salig Lemmy Kilmister kan vara lugn i sin rockhimmel, det här är en rom som för vidare bandets tunga stil på ett snyggt sätt. Dov och mörk i stilen, med mycket kaffe, lakrits, tobak, rostade hasselnötter, arrak och pepprig krydda. Samtidigt elegant i stilen, mer dubbelknäppt kavaj än trasig skinnpaj. Bred, stor och lång, med hyfsat eldig eftersmak.

The Holy Spirit of Sweden Rock Rhum Solera 15 Years, nr 82938, 499 kr

En både kryddig och småsöt rom från Guyana som bjuder på gott om smörkola, muscovadosocker, vanilj och choklad i smaken. I doften kommer också toner av arrak, kokos, rostade hasselnötter och sultanrussin, toppat med några stänk nymalen svartpeppar. Gör sig också prima som cocktailbas.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!