Vi har plockat ut tre fynd av mörk rom som Allt om vins expert tidigare har hyllat.
Vi har plockat ut tre fynd av mörk rom som Allt om vins expert tidigare har hyllat. Foto: Matteo Gabrieli / Matteo Gabrieli

Mörk rom – tre fynd från Dominikanska republiken

Mörk rom gör sig snygg både i drinken och på egen hand som avec. 

Vi har plockat ut tre fynd av mörk rom från Dominikanska Republiken som Allt om Vins spritexpert Andreas Grube tidigare har hyllat (utan inbördes ordning). 

Barceló Gran Añejo, nr 578, 259 kr

Omdöme: Enkel i stilen, men också god och trevlig för priset. Både lätt – med gott om blommor och tropisk frukt – och med bra ryggrad i form av torkad frukt, kanel, farinsocker och rostade nötter.

Matusalem Solera 7 Blender, nr 541, 259 kr

Omdöme: Ganska söt i framtoningen, med nyanser av kanderad apelsin, farinsocker, choklad och vanilj. Samtidigt med bra balans och med schyst fatkrydda i eftersmaken.

Ron Quorhum Solera XO QRM, nr 522, 399 kr

Omdöme: Riktigt bra rom från Dominikanska Republiken. Bjuder på en komplex och kryddig anrättning med fokus på mörk choklad, kaffe, arrak och hasselnötter. Lång eftersmak och fin balans mellan sötma och krydda.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!