EXPRESSEN.SE

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Svenskar har gjort världens starkaste gin

Gin är en sprisort som ofta används i drinkar som exempelvis gin och tonic.

Foto: Stock Adobe

En tävling i att skapa världens starkaste gin har eskalerat och nått en nästan overklig nivå gällande spritens innehållande alkoholhalt. Svenska destilleriet Smögen Whisky har nu satt rekordet med en gin på hela 82,5 procent.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Den populära spritdrycken gin som ofta används i klassikern gin och tonic har nu gjorts med 82,5 procent alkohol. Bakom den nästan skrämmande starka alkoholdrycken står destilleriet Smögen Whisky som kommer att kalla drycken för "Strane ultra uncut". 

LÄS OCKSÅ: GT – recept på god gin och tonic

Tävlingen i skapandet av världens starkaste gin har eskalerat i år. Tidigare hade Smögen Whisky rekordet i flera år med sin Strane London dry gin på 76 procent, men i februari hamnade Strane på andraplats efter att ett skotskt destilleri lanserat en gin med 77 procent alkohol, skriver Ladbible . Då svarade Smögen Whisky med att skapa en ännu starkare gin som med sina 82,5 procent sätter ett nytt världsrekord.

LÄS OCKSÅ: Soju – intresset växer för världens mest populära sprit

För den som känner sig modig nog att testa gindrycken är rekommendationen att inta drycken i små klunkar med ett glas vatten vid sidan om. Men tyvärr verkar det som att man även behöver resa en bit då gindrycken inte kommer säljas i Sverige utan endast i Storbritannien, enligt Smögen Whisky själva. Detta trots att destilleringen sker på Västkusten i Sverige.