Nu tillverkas världens första gin med cannabis

Så här ser den ut, världens första gin med cannabis.

Foto: The Cannabis Company

1 av 2: Så här ser den ut, världens första gin med cannabis.

Cannabis har blivit legaliserat i Kanada och flera amerikanska delstater.

Foto: Adobe Stock

2 av 2: Cannabis har blivit legaliserat i Kanada och flera amerikanska delstater.

Gin smaksätts ofta med olika kryddor eller bär, förutom de obligatoriska enbären. Men man kan också vara betydligt mer kreativ och smaksätta den med cannabis.

I alla fall enligt ett företag i Australien som påstår att drycken ger en ”känsla av eufori och har en avslappnande effekt”.

Ämnen i artikel:

Gin

Andra har också läst

Det är det lilla företaget The Cannabis Company i Australien som tillverkats världens första cannabisgin, och döpt den till Myrcene Hemp Gin. Myrcene är en av de viktigaste beståndsdelarna i cannabis, men finns även i till exempel humle.

Enligt företaget ger spritdrycken en euforisk och avslappnad känsla hos den som dricker den. Den ska även fungera som smärtstillande, framför allt mot kronisk smärta. 

Idén att blanda gin och cannabis kom när tillverkarna läste om de första gintillverkarna i början på 1700-talet, som experimenterade med att blanda olika träoljor i spriten tillsammans med de klassiska enbären. Men medan de tidiga ginpionjärerna experimenterade med det för smakens skull tillsätter The Cannabis Company det för dess "lekfulla känsla av eufori och avslappnande effekt”.

Cannabis legaliseras i stora delar av Nordamerika

LÄS OCKSÅ: Gin – 5 saker du inte visste om drinkfavoriten

Smakmässigt blandas klassiska ginkryddor med nya smaker. Enligt företaget dominerar "bubbelgum blandad med lavendel, barrträd och salvia, samt viol, rosmarin, kryddnejlika och träiga kryddor".

I Australien är användning av cannabis för medicinska syften lagligt. Drogen har fått ett globalt uppsving efter att den legaliserats i Kanada och i flera amerikanska delstater. I Nordamerika har företaget redan börjat utveckla till exempel cider och mousserande vin med cannabis i.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer