Nu finns en ny gin som är smaksatt med brysselkål. En succé till jul?
1 av 3: Nu finns en ny gin som är smaksatt med brysselkål. En succé till jul? Foto: Adobe Stock
Gin och tonic - den kända spritsorten som den oftast serveras.
2 av 3: Gin och tonic - den kända spritsorten som den oftast serveras. Foto: Adobe Stock
Ett skotskt destilleri har i dagarna lanserat en gin med smak av brysselkål. Här förpackad i form av en julgranskula.
3 av 3: Ett skotskt destilleri har i dagarna lanserat en gin med smak av brysselkål. Här förpackad i form av en julgranskula. Foto: Pressbild

Nu finns gin med smak av brysselkål

Gintillverkarna har de senaste åren tävlat om att ta fram nya spännande sorter, men frågan är om inte ett skotskt destilleri just vann tävlingen om mest udda smak. Eller vad sägs om gin med brysselkål? 

Tycker du att brysselkål är en självklarhet på julbordet? Då kanske du också kommer att älska den senaste ginsorten där kålen fått vara smaksättare. Det är det skotska destilleriet Pickering´s Gin som tagit fram denna udda gin, som en del av det populära sexpack som lanserats varje höst de senaste åren. Andra smaksättare i paketet, där förpackningarna ser ut som julgranskulor, är bland annat klementin samt kanel och päron. 

LÄS MER: Gin med rosévin - en rosa trend  

För den som tror att brysselkålsgin är något att hänga i julgranen gäller det dock att hålla sig framme. 2016 såldes de 30 000 framtagna paketen med kulor slut på mindre än 2 minuter, men på senare tid har upplagan blivit betydligt större. 

– Vi är spända på reaktionerna. Det var svårt att få till den distinkta smaken av brysselkål och destilleriet luktade minst sagt speciellt under tillverkningsprocessen, säger Marcus Pickering, grundare av Pickering’s gin, till brittiska sajten Unilad.  

Ginsorten beskrivs ha en nötaktig smak med en örtig twist, men det återstår att se om ginälskarna ska ta den udda juliga drycken till sina hjärtan. 

LÄS MER: Så gör du en oemotståndlig gin & tonic  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!