Här är gin-sorten som ändrar färg när du häller i tonic

En glad nyhet för alla gin-fans är ginen som ändrar färg.

Foto: Colourbox/Marks & Spencer

1 av 2: En glad nyhet för alla gin-fans är ginen som ändrar färg.

Men för att det ska ske måste du fylla på med tonic water.

Foto: Fotolia

2 av 2: Men för att det ska ske måste du fylla på med tonic water.

Visst är det kul med färgad gin. 

Men skulle det inte vara ännu roligare att göra en klassisk GT på en gin som faktiskt skiftar i färg när du fyller på med tonic i glaset?

Nu finns den!

Andra har också läst

Att det finns färgad gin är inget nytt. Men för dig som älskar gin, och kanske gin & tonic i synnerhet, är den här en nyhet som nog sätter lite extra mycket färg på tillvaron. 

För brittiska varuhuskedjan Marks & Spencer har tillsammans med det Edinburgh-baserade destilleriet  The Old Curiosity tagit fram en nästintill magisk spritdryck, uppger bland andra Cosmopolitan

Gin som ändrar färg

Men det menar vi en gin som ändrar färg när du häller på din tonic. 

LÄS OCKSÅ: Så gör du en GT - recept på gin & tonic 

Smakerna är  British Lavender Dry Gin och British Rose Dry Gin och färgerna ändras från ljust guldaktig till rosa, eller från lila till rosa. 

Spriten ska endast vara gjord på naturliga ingredienser, och kortfattat kan man säga att när tonicen blandas med spriten ändras ph-balansen som i sin tur påverkar färgen. 

Men vill du ha en av de små flaskorna, som enligt Cosmopolitan ska finnas online nästa vecka, får du betala närmare 300 kronor. 

Kanske blir upphällningen ett bra partytrick på nästa fest!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!