Gin – experten tipsar om dolda fynd

Gin är en mångfacetterad och spännande spritsort där kryddningar och smakprofiler varierar stort. Här är 7 bra sorter med mycket karaktär som finns att köpa lokalt eller i beställningssortimentet.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

1. Stockholms Bränneri Dry Gin, nr 39000, 292 kr

Omdöme: Ganska klassisk vid första sniffen, men väl i munnen blommar den ut i en spännande mix av fläder, rosmarin, citrus och en lätt pinjeton. Finns i det lokala sortimentet.

2. Roku Gin, nr 40337, 349 kr

Omdöme: En lansering som just nu finns i småpartisortimentet, men som annars går att beställa. Har en tydlig ton av rosor och grapefrukt i doft och smak, tillsammans med färska gröna örter. Ren och fräsch.

3. Harahorn Norwegian Small Batch Gin, nr 88803, 369 kr (BS)

Omdöme: Bjuder på gott om klassiska enbärstoner, men också en tydlig nyans av blåbär och lite rabarber. Kul gin!

4. Caorunn, nr 87619, 419 kr (BS)

Omdöme: Skotsk gin med en supertydlig ton av röda äpplen i både doft och smak. Rund, mjuk och härlig, och samtidigt med bra drag. Servera gärna med just äpple som garnityr för bästa smakkombination.

5. Star of Bombay London Dry Gin, nr 86867, 445 (BS)

Omdöme: Premiumversionen av gamla hederliga Bombay Sapphire, som dels är något mer alkoholstark, dels har bergamott och hibiskus i receptet. Parfymerad och aromatisk doft, och en rund, len och stor smak. Serveras gärna med apelsinzest.

6. Opihr Oriental Spiced Gin, nr 80116, 449 kr (BS)

Omdöme: Väldigt egen gin med – som namnet antyder – en alldeles egen kryddstil med inslag av kummin, koriander, kardemumma och torkade örter. Passar bäst med garnering av apelsin, gärna toppat med lite färsk svartpeppar.

7. Glendalough Wild Summer Botanical Gin, nr 85466, 495 kr (BS)

Omdöme: Den här smakrika ginen kommer från ett irländskt destilleri som jobbar mycket med säsongsbetonade smaker. Den här sommarvarianten bjuder på generöst med jordgubbstoner, citrus och fläder.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 86 000 andra - läs Allt om Vin! Se erbjudande!