Gin - 7 prisvärda flaskor enligt experten

Gin blir alltmer populärt.

Spritsorten är som bekant mycket vanlig i drinkar - och huvudingrediens i en klassisk GT.

Här tipsar spritexperten Andreas Grube om 7 prisvärda flaskor på Systembolaget som alla funkar utmärkt i en Gin & Tonic.

1. Tanqueray London Dry Gin, nr 10239, 299 kr

Omdöme: En riktig klassiker – smakrik, komplex och god. Utöver den tydliga enbärstonen domineras doft och smak av limesezt, pepprig krydda och lite färsk koriander.

2. Bombay Sapphire London Dry Gin, nr 109, 299 kr

Omdöme: Aromatisk och fyllig i stilen, med nyanser av både apelsin och citron, tillsammans med en härlig blommighet. Kör apelsin som garnityr istället för citron!

LÄS OCKSÅ: Whisky - 8 prisvärda flaskor enligt experten

3. Albury Hand Crafted London Dy Gin, nr 372, 249 kr

Omdöme: Från ett brittiskt hantverksdestilleri kommer den här lilla pärlan där det bjuds på gott om svartpepparkrydda tillsammans med torkade örter och citrus. Gin med sting.

4. Beefeater London Dry Gin, nr 39, 252 kr

Omdöme: Enkel och tydlig på klassiskt manér utan krusiduller eller smakmässiga utsvävningar. Fokus på enbär och citrus.

LÄS OCKSÅ: GT - så enkelt gör du en gin & tonic - recept

5. Hernö Gin, nr 86927, 328 kr

Omdöme: Prisvinnande gin från drivna och ambitiösa Hernödestilleriet. Klassisk i stilen, med tydliga nyanser av enbär, citrus och både färska och torkade örter. Kalas.

6. Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin, nr 86813, 399 kr

Omdöme: Kul och annorlunda smakexplosion, där toner av enbär, kanel, koriander, limezest och svartpeppar sitter i förarsätet, toppat av en lätt fatkrydda.

LÄS OCKSÅ: Gin-sorten som ändrar färg när du häller på tonic

7. Hendrick's Gin, nr 81679, 449 kr

Omdöme: Väldigt tydlig och karaktäristisk i stilen, där framför allt dofterna och smakerna av gurka och rosor avslöjar sorten. Också gott om citrus och koriander. Garneras med fördel med gurka, och kanske en nypa färskmalen svartpeppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!