Andreas Grube tipsar om fem goda och prisvärda ginsorter från Norden som finns på Systembolaget.
Andreas Grube tipsar om fem goda och prisvärda ginsorter från Norden som finns på Systembolaget. Foto: brent Hofacker / Adobe Stock

4 ginfavoriter från Norden

Gintrenden fortsätter att booma, inte minst Sverige och våra nordiska grannländer gör lysande bra produkter. Här tipsar Allt om Vins Andreas Grube om fem ginsorter du inte får missa.

Stockholms Bränneri Dry Gin, nr 39000, 299 kr

Omdöme: Riktigt härlig gin som kombinerar svartpepparkrydda med rosmarin, ljung och mjuka flädertoner. Garnera med citron och kör ett drag med svartpepparkvarnen.

Hernö Gin, nr 86927, 328 kr

Omdöme: Såklart måste den här framgångssagan – Härnösands stolthet – vara med på listan. Ren, fräsch och elegant med tydlig enbärston och gott om citrus. Suverän allroundgin.

Vidda Torr Gin, nr 32591, 379 kr

Omdöme: Spännande och smakrik gin från Norge, med doft och smak som för tankarna till ett knippe blandade färska örter – med koriander i förarsätet. Dessutom fin citruston. Karaktärsfull och egen.

Köpenhamn Klassisk Gin, nr 83313, 399 kr (BS)

Omdöme: Prisvinnande dansk gin från småskaligt destilleri. Här hittar du, förutom gott om enbär och citrus, även en del anistoner och en lätt överton av barrskog. Skönt rivig kryddighet tack vare hyfsat hög alkohol (46 procent)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Lär dig mer om vin - just nu 4 nr för endast 169 kr. Köp nu!