Drinkarna som matchar karaktärerna i Game of Thrones

Är du också ett stort fan av Game of Thrones?

Sista säsongen blir tveklöst dramatiskt och vi måste snart ta avsked av Arya, Cersei och Jon Snow.

Här är Allt om Vins lista på drinkar som kan få oss att minnas hjältarna i serien och som bäst beskriver vilka de är.

Andra har också läst

Vintern är här och det drar ihop sig till slutstrid i världshistoriens mest framgångsrika tv-serie. Allt om vin har tidigare skrivit om att Game of Thrones enorma popularitet har tagit sig uttryck även i spritvärlden. Numera kan man dricka både öl och whisky i GoT-utförande. 

Frågan är vilka alkoholhaltiga drycker karaktärerna själva skulle föredra? För även om den sista säsongen av Game of Thrones lär vara späckad med storslagna bataljer och ond bråd död så borde det rimligtvis finnas tid för en och annan vätskepaus. 

Om inte annat så kan det bli högaktuellt med en gravöl. 

I listan som följer parar vi ihop några av de mest namnkunniga rollfigurerna med en klassisk drink som antingen motsvarar eller kompletterar deras respektive personligheter. 

Valar Morghulis. Skål och tack för föreställningen.  

Foto: Stella pictures

”Bloody Arya”?

Arya Stark – Bloody Mary

Den klassiska vodkadrinken lär ha namngetts efter drottning Maria I av England, som främst är känd för att hon lät avrätta fler än trehundra protestanter på 1500-talet. Arya har inte producerat fullt så många lik. Åtminstone inte i skrivande stund. 

Att den yngsta Stark-flickans väg genom serien har varit blodindränkt lär dock knappast ha undgått någon tittare. Vad kan vara lämpligare att smutta på samtidigt som man checkar av namn på en lista, eller ränner svärdet genom valfri Lannister-soldat? ”A girl prefers a Bloody Mary”, förmodligen.

Receptet till Bloody Mary hittar du här. 

LÄS OCKSÅ: Här är superstjärnorna som jobbat som bartender 

Foto: AP TT Nyhetsbyrån

Gold Rush, om The Night King själv får välja.

The Night King – Old Fashioned

En traditionsbunden skapelse med många år på nacken. Det gäller både för whiskeydrinken Old Fashioned och den dialogsnåle, ohygglige Game of Thrones-antagonisten The Night King. 

Denna klassiska cocktail har redan en stark populärkulturell förespråkare i reklammannen Don Draper från Mad Men. Men mer gammeldags än The Night King blir det knappast. 

Receptet till Old Fashioned hittar du här.

Foto: AP TT Nyhetsbyrån

Jamie drar en lans för drinken ”Gold Rush”.

Jamie Lannister – Gold Rush

Om man ska vara historiskt korrekt så är Bourbondrinken Goldrush uppkallad efter den amerikanska guldrushens glada dagar. Om man däremot ska inordna den i ett GoT-sammanhang så kan ingen annan än Jamie Lannister vara rätt man att hålla i tumblerglaset. 

The Kingslayer är utrustad med en förgylld handprotes och har basat över den kungliga livvaktsstyrkan The Gold Cloaks. Det är helt enkelt väldigt enkelt att förknippa det blondaste Lannister-syskonet med guld. Gold Rush är dessutom förträffligt enkel att tillreda. 

Till och med en enhänt man skulle fixa jobbet.

Receptet till drinken Gold Rush hittar du här. 

LÄS OCKSÅ: Bond – drinkarna och champagnen från filmerna 

Foto: Stella Pictures

Jon Snow 2.0, återuppstånden från de döda.

Jon Snow – ”The Corpse Reviver 2.0”

Det går att tillskriva Jon Snow många epitet: heroisk, ädel, ståndaktig. Någon muntergök med kosmopolitiska dryckesvanor är han däremot inte. Mannen som bär hela Westeros öde på sina pälsbeklädda axlar har hittills fått nöja sig med hembryggt öl hos Nattens Väktare och något enstaka stop av Vildingarnas häxbryggd. 

Mest passande, sett till namnet, skulle det naturligtvis vara om denne surmulne tronpretendent återhämtade sig med en Corpse Reviver 2.0 mellan slagen. ”The King in the North” kan ju inte räkna med att den röda prästinnan Melisandre finns där för att hämta tillbaka honom från dödsriket varje gång det blir aktuellt. 

Receptet till The Corpse Reviver 2.0 hittar du här. 

Foto: AP TT Nyhetsbyrån

Cersei har hittills gått på en strikt rödvinsdiet.

Cersei Lannister – Frozen Margarita

Frågan är om man någonsin har sett henne utan ett glas rött i handen? Det vore naturligtvis ett dödsföraktande företag att föreslå ändrade dryckesvanor för Westeros mesta vinkonsument. 

Låt oss ändå leka med tanken att Cersei Lannister skulle fatta tycke för en drink med egenskaper som liknar hennes egna. Iskall, syrlig, och med distinkta citrustoner. Då ska det självfallet vara en Frozen Margarita till järntronen. 

Receptet till Frozen Margarita hittar du här. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer