Lyxig konjak att ge bort i jul

Foto: Jaroslaw Pawlak / Jaroslaw Pawlak

Konjak är en klassiker som många uppskattar. Här tipsar Allt om Vins Andreas Grube om fem bra konjaktsorter att ge bort i jul. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Grönstedts VS, nr 382, 319 kr 

Omdöme: Ganska fyllig och söt för att vara en konjak med så här pass kort lagring. Har en aningen julig doft och smak av kanel, kardemumma, apelsinskal, vanilj och ljus choklad.

Meukow *****, nr 163, 319 kr 

Omdöme: Smakrik och mjuk i stilen, med gott om nougat, mogen apelsin, torkad aprikos och kanel i doft och smak.

Otard VSOP, nr 186, 449 kr

Omdöme: Maffig konjak med liten dragning åt mörk rom, med smakerna av muscovado, smörkola, choklad, vanilj, kokos och pomerans. Fet munkänsla och lång finish.

Rémy Martin VSOP Mature Cask Finish, nr 172, 514 kr 

Omdöme: En av mina absoluta favoriter när det kommer till konjak. Komplex, djup och med fint smakdjup med nötter, röda bär, choklad och mogen apelsin. Ska du bara ha en konjak hemma är det den här du ska välja.

Renault Carte Noire Extra, nr 197, 589 kr

Omdöme: Mörk och kryddig i stilen med tydliga långlagringstoner av torkad frukt, choklad och nötter. Dessutom en del apelsin och en ton av mandelmassa i eftersmaken.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 86 000 andra - läs Allt om Vin! Se erbjudande!