7 dolda konjak-fynd enligt experten

Det finns gott om trevliga flaskor konjak eller cognac på Systembolaget.

Men allt syns inte på hyllorna.

Här tipsar experten Andreas Grube om 7 grymma sorter från beställningssortimentet.

1. De Luze VSOP Fine Champagne, nr 86575, 399 kr (BS)

Omdöme: Riktigt snygg för priset. Doft och smak bjuder på kanderad apelsin, vanilj och torkad frukt, toppat av kanel, kakao och lite lakrits.

 

2. Meukow VSOP Superior, nr 70366, 479 kr (BS)

 

 

Omdöme: Rund, mjuk och bred i stilen, med doft av russin, torkad tropisk frukt och nötter. I smaken finns också en hel del vanilj, kryddiga örter och apelsinskal.

 

LÄS OCKSÅ: Konjak – lär dig mer om spriten i nybörjarguide

 

 

3. Léopold Gourmel Cognac Bio Attitude, nr 86898, 499 kr (BS)

Omdöme: Ruggigt bra producent, som här bjuder på världens första ekologiska cognac, helt utan tillsatser eller karamellfärg. Ren och lite stram i stilen, med gott om blommor och både torkad och färsk frukt.

 

4. Ile de Ré Double Matured, nr 86269, 499 kr (BS)

 

 

Omdöme: Elegant och stilig, med lite brända ektoner och gott om kryddighet. I smaken också en lätt sälta, honungssötma och lite kanderad frukt.

 

LÄS OCKSÅ: 7 bra cognac på Systembolaget

 

 

5. Henessy Fine de Cognac, nr 87382, 500 kr (BS)

Omdöme: En ståtlig premiumpjäs från världens största cognacsproducent. På klassiskt Hennessymanér fortfarande hyfsat lätt i stilen, med lätta nyanser av citrus i doften. I smaken en elegant mix av mandlar, honung, vanilj och kryddor.

 

6. Rémy Martin XO Excellence, nr 82749, 899 kr (BS)

Omdöme: Kostar ju en slant – det här är priset för en halvflaska, finns även som hel – men så är det här också rinnande lyx i flaska. Otroligt välkomponerad cognac med komplexitet och smakdjup. En av de allra bästa, alla kategorier.

 

7. Otard XO Gold, nr 80215, 1399 kr (BS)

Omdöme: Rund och fyllig, med dova nyanser av kakao, läder och mandlar. Lång välbalanserad eftersmak, som också bjuder på en elegant blommighet.

Aktuellt just nu