Foto: NewFabrika - stock.adobe.com

Bästa snapsen till påsk

Klart man vill ha en god snaps till påskbordets alla stora smaker. Här tipsar Andreas Grube om är sju bra val!

Lysholm Linie Aquavit, Norge, nr 59, 275 kr (700 ml)

Omdöme: OLagrad akvavit med tydliga fattoner och klassisk kryddning av kummin och dill. Snygg balans mellan spritig krydda och lätt avrundad sötma. 

Saltö Akvavit, Sverige, nr 80, 149 kr (350 ml)

Omdöme: Kryddad med fänkål, kummin och pors, och en snaps som lyckas vara både stadigt kraftfull och fräsch på samma gång. Perfekt som ackompanjemang till sillarna.

Aalborg Jubilæums Akvavit, nr 178, 255 kr (700 ml)

Omdöme: En akvavit som lanserades lagom till Aalborgs 100-årsjubileum, därav namnet. I doft och smak hittar du framför allt dill, kummin och koriander. Underbart bra allroundsnaps.

Utö, Sverige, nr 19, 219 kr (500 ml)

Omdöme: Också en riktigt sillkompis det här, med fokus på citrusfräschör och fläder, också med en lätt söt honungston. Bra för att rensa paletten från påskbordets feta smaker.

Östgöta Sädesbrännvin, Sverige, nr 16, 229 kr (500 ml)

Omdöme: Rund och charmigt inbjudande doft och smak med lätt whiskytouch, honungsnyanser, lite russin och kryddor. En pålitlig favorit som gör sig bra till det mesta under påskmiddagen.

Åhus Akvavit, Sverige, nr 88301, 269 kr (700 ml) (BS)

Omdöme: Karaktärsfull och egen, med doft och smak av rosmarin, kummin, fänkål och massa citrus – både skal och frukt. Klart värd en beställning.

Herrgårds Aquavit, Sverige, nr 26, 229 kr (500 ml)

Omdöme: En äkta klassiker – av goda anledningar. Den fatkryddiga whiskytonen och nyanserna av kummin och fänkål gör den här perfekt till de varma och köttiga rätterna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!