Bästa snapsen till jul enligt experten

Andreas Grube tipsar om sex stycken julsnapsar.

Foto: ©Floydine - stock.adobe.com

Andreas Grube tipsar om sex stycken julsnapsar.

En nubbe på julbordet är ett måste för många.

Men det finns många att välja mellan.

Här tipsar Allt om Vins spritexpert Andreas Grube om 6 riktigt bra snapsar på Systembolaget.

Andra har också läst

Linie Aquavit Christmas Edition, nr 10363, 219 kr

Omdöme: Norsk trotjänare som aldrig gör en besviken. Avrundad och hyfsat elegant och med fin balans, men samtidigt med tillräckligt mycket kropp och kraft för att stå pall för julbordets stora smaker. Lysande allroundsnaps.

Östgöta Sädesbrännvin, nr 16, 229 kr

Omdöme: En personlig gammal favorit som är mild och mjuk i stilen, med doft och smak av honung, russin och lite ekfatsbetonad krydda. Aningen whiskylik.

Svensk Lake Vättern Julaquavit, nr 10708, 284 kr

Omdöme: Rivig och kryddig (alkoholen ligger på hela 47 procent), men också en lätt sötaktig ton som balanserar upp. Klassisk mix av kummin, citrus och dill i doft och smak.

Aalborg Jubilæums Akvavit, nr 178, 249 kr

Omdöme: En klassiker är en klassiker av anledning – som den här höjdaren. Gott om dill och kummin, men även en hel del citrus och koriander. Sitter lika bra till både kryddiga sillar som till köttbullar och skinka.

Bröndums Julakvavit, nr 14008, 299 kr

Omdöme: Klassisk akvavit med danska anor. Kryddig och härligt kraftfull, med smaker av kummin, dillfrön, citrusfräschör. Sitter som en dröm till både sillen, den gravade laxen och skagenröran.

Gammel Opland Aquavit, nr 70624, 359 kr

Omdöme: Kryddig och stadig med rejäl doft och smak av kummin, anis och citrus, toppat med ett litet stänk uppfräschande mynta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 86 000 andra - läs Allt om Vin! Se erbjudande!