Förra helgen besegrade England Nya Zeeland i semifinalen i Rugby-VM. I morgon lördag, möter de Sydafrika i finalen.
Förra helgen besegrade England Nya Zeeland i semifinalen i Rugby-VM. I morgon lördag, möter de Sydafrika i finalen. Foto: ESPA PHOTO AGENCY/CSM/SHUTTERSTOCK

Vinst för England i VM – då säljs 1 miljon extra pints öl

Under lördagsförmiddagen avgörs finalen i rugby-VM i Japan mellan England och Sydafrika. Enligt uppskattningar kan upp till en miljon extra pints öl säjas i Storbritannien om England lyckas besegra Sydafrika. 

I Sverige är rugby verkligen ingen stor sport, men i resten av världen är den populär och just nu avgörs rugby-VM i Japan. Under lördagsmorgonen spelas finalen i rugby-VM mellan England och Sydafrika (kallas för the Springboks). 

Eftersom finalen avgörs i Tokyo gör tidsskillnaden att matchen börjar kl 9 brittisk tid och det ställer till det för eventuella fans som vill se matchen på en pub. Men eftersom engelsmännen är i final håller pubarna extra öppet under lördagen.

– Det finns ingen bättre plats att titta på direktsänd sport på tv än en fantastisk brittisk pub, att Englang är i final i rugby-VM är en fantastisk möjlighet för allmänheten, säger Andrew Tighe policyansvarig på BBPA till The Drinks Buisness. 

3,8 miljoner pund extra

The Drinks Business rapporterar att enligt uppskattningar från The British Beer and Pub Association (BBPA) kan pubarna sälja upp emot en miljon extra pints öl (cirka 568 000 liter), om England vinner finalen. Dessutom kommer pubarna erbjuda frukost eller brunch på menyerna. 

Ölen som säljs kan innebära upp till 3,8 miljoner pund (drygt 47 miljoner kronor) extra intäkter till pubindustrin, utöver intäkterna från maten.

– Om England faktiskt vinner rugby-VM förväntar vi oss att många fans stannar kvar fram tills eftermiddagen och kvällen för att fira, vilket lyfter ölförsäljningen upp till en miljon extra pints, säger Andrew Tighe.

Scenariot kan sättas i kontrast till förra årets fotbolls-VM där England nådde semifinal och såldes det mest öl på 45 år på pubarna i Storbritannien, medan det såldes 3 miljoner extra pints den här sommaren när England spelade bronsfinal i årets fotbolls-VM. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!