Foto: Shutterstock

Veckans öltips – full pott till dansk nyhet

När arbetsveckan går mot sitt slut är det många som ser fram emot en riktigt god öl.

Tur då att Allt om Vins ölexperter Petur Olafsson och Fredrik Berggren, från GBG Beer Week, tipsar om bästa ölsorterna inför varje helg.

Den här veckans högsta poäng går till Mikkellers säsongsöl, en fantastisk ekologisk Pale Ale som passar bra till både grillmiddagen och pizzakvällen. 

HOPFENWEIZEN Finn Summer Wheat (14028) Sverige, 29:90 kr

Hopfenweizen är en hybrid mellan sydtyskt veteöl och amerikansk IPA. Denna skånska Summer Wheat är laddad med generöst kryddiga inslag. Mest framträdande är kryddnejlika och vitpeppar, men även lite anis. Beskan är intensiv och eldig, kroppen mjuk och saftig. Uppfriskande att servera till chili och hett kryddiga rätter. 

Betyg: 4 av 5

HELLES Der Schwedische Lehrling Omnipollo (14024) Tyskland, 24:90 kr

Efter 10 år som som fantombryggare har Omnipollo numera sitt eget bryggeri i en före detta kyrka i Sundbyberg. Men man gör fortfarande massor av samarbeten. Här är det Stockholm och Bayern i skön förening. En mjuk och extremt brödig lager bryggd på Camba med svensk malt och lagom hugg i beskan. Den svenske lärlingen får mycket väl godkänt.

Betyg: 4 av 5

PALE ALE Mikkeller K:rlek Vår/Sommar (11826) Belgien, 29:90 kr

En kär tradition från Mikkeller. Varje säsong släpper det danska ölmärket en ny version, inklusive ett nytt burkmotiv. Vårens nyhet är en skönt anspråkslös ekologisk Pale Ale som är fantastisk i sin enkelhet. Runda fylliga aromer av vitt bröd och halm med stänk av vitpeppar. Den perfekta partnern till en nygräddad napoletansk pizza. 

Betyg: 5 av 5

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Lär dig mer om vin - just nu 4 nr för endast 169 kr. Köp nu!