Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa vin i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Veckans öltips: 3 prisvärda öl från fasta sortimentet

När arbetsveckan går mot sitt slut är det många som ser fram emot en riktigt god öl.

Tur då att Allt om Vins ölexperter Petur Olafsson och Fredrik Berggren, från GBG Beer Week, tipsar om bästa ölsorterna inför varje helg.

Denna vecka tipsar experterna om tre riktiga favoritöl i olika stilar – som nu tagit sig in i Systembolagets fasta sortiment. 

SESSION IPA Harpoon Rec League (1127) USA, 18:90 kr

Innehåller tre udda ingredienser: bovetemalt, chiafrön och havssalt, men slutresultatet är inte märkligt alls. Tvärtom faktiskt. Ytterst klunkbar amerikansk pale ale med enkel och tydlig personlighet. Humlig, örtig och fruktig, plus lite sälta som lockar fram humlens aromatiska citrussötma. Luftigt och fräscht samtidigt som smaken och munkänslan finns där.

Betyg: 4 av 5

BITTER Williams Brothers Pavlov's Dog (11040) Storbritannien, 19:90 kr

Vi tipsade om denne charmige rackare vid en tillfällig lansering förra året. Nu släpps Pavlov’s Dog lös i fasta sortimentet och på prisvärd burk istället för flaska. Med sina fylliga men nyanserade smaker och lätta kropp är detta en skotte som är enkel att älska. Rödskimrande, len och mjuk med drag av karamell, rågbröd och apelsinzest.

Betyg: 4 av 5

BELGISK LJUS ALE Moinette Biologique Brasserie Dupont (1060) Belgien, 32:90 kr

Saison Dupont är ett klassiskt riktmärke för alla som brygger saisons, men Brasserie Dupont gör många andra förstklassiga brygder. Till exempel denna: Moinette Biologique, Belgiens första ekologiska öl när den släpptes. Finns nu att inhandla över hela Sverige och det är faktiskt inget att tveka på – om du gillar traditionella belgosmaker är detta ett go-to-öl.

Betyg: 4 av 5

Läs mer:

Stor guide: Så kall ska din öl vara när den serveras

Fyra goda drinkar att värma dig med i kylan

Richard Juhlins udda tips på mat till champagne