Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa vin i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Shutterstock/Allt om Mat

Veckans öltips: 3 nyheter i det fasta sortimentet

När arbetsveckan går mot sitt slut är det många som ser fram emot en riktigt god öl.

Tur då att Allt om Vins ölexperter Petur Olafsson och Fredrik Berggren, från GBG Beer Week, tipsar om bästa ölsorterna inför varje helg.

Denna vecka tipsar experterna om 3 riktigt bra ölnyheter som tagit sig in i fasta sortimentet – från svenskbryggd ale till brittisk porter som passar fint under hösten. 

GOLDEN ALE O/O Hopback Golden Ale (1576) Sverige, 19:90 kr

Golden ale som ölstil har sitt ursprung när brittiska bryggerier ville möta den ökade konkurrensen från ljus lager och detta genom att göra en ljus, frisk och ganska lätt version av brittisk ale. Namnet Hopback är döpt efter det ”humlefilter” som den heta vörten passerar för att fånga upp aromatiska ämnen från humlen. Ölet har en underbart fräsch humlearom som möter upp en aptitretande fruktighet med inslag av nektarin och grapefrukt. Gott som umgängesöl eller till lättare kycklingrätter.

Betyg: 4 av 5

PORTER Samuel Smith The Famous Taddy Porter (11283) Storbritannien, 23:90 kr 

Samuel Smith är ett klassiskt och oberoende bryggeri från Tadcaster, North Yorkshire och har anor från 1758. Deras The Famous Taddy Porter är mjuk och balanserad och lättdrucken samtidigt som här finns personlighet och karaktär. Söt malt i doften. I smaken samsas mörkt rågbröd, en djup ton av choklad, kaffe, plommon, fikon samt en rostad torrhet. I bakgrunden ligger klassiska brittiska humletoner av örter och lite jordighet som matchar maltprofilen bra. Njut av den när höstkylan anländer.

Betyg: 4 av 5

DUNKEL Remmarlöv Svensk Malt (1451) Sverige, 18:90 kr

Remmarlöv Gårdsbryggeri ägs av Håkan och Michéle Nilsson och ligger i Skåne på den gård som familjen Nilsson ägt i fem generationer. De var tidiga med att brygga öl med svensk malt och denna Dunkel är det senaste tillskottet i denna fina tradition av att jobba med inhemska råvaror. Här ligger fokus på mörk malt och en härlig brödighet, viss sötma och med inslag av choklad och snygga toner av nobelhumle. Det är balanserat och mycket snyggt. Testa till en grillad köttbit innan grillen ställs undan för säsongen.

Betyg: 4 av 5

Läs mer:

Stor guide: Så kall ska din öl vara när den serveras

Fyra goda drinkar att värma dig med i kylan

Richard Juhlins udda tips på mat till champagne