Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Vin i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Foto: Produktbilder/Shutterstock

Veckans öltips: 3 höjdare till Sober October

När arbetsveckan går mot sitt slut är det många som ser fram emot en riktigt god öl.

Tur då att Allt om Vins ölexperter Petur Olafsson och Fredrik Berggren, från GBG Beer Week, tipsar om bästa ölsorterna inför varje helg.

Trenden Sober October har kommit för att stanna – och den här veckan tipsar experterna om tre bra öl-alternativ med max 0,5 procent alkohol.

Petur Olafsson
Fredrik Berggren

ALKOHOLFRITT Pistonhead Flat Tire Non Alcoholic (1953) Sverige, 10:90 kr

Ny fin alkoholfri lager bryggd i Sverige som trots sin amerikanska image mest smakar tysk pilsner. Brödig med knastertorr, örtig bitterhet. Den pigga humlen är kryddad med försiktiga stänk av kåda och mynta. Passar utmärkt till robust husmanskost som isterband, skinkstek och Wienerschnitzel.

Betyg: 4 av 5

ALKOHOLFRITT Oddbird Tanager IPA Alcohol Free (81202) Sverige, 28:00 kr

Alkoholfri IPA med rejäl beska och fyllighet. Oddbird är störst i Sverige på alkoholfria viner, detta är företagets första öl. Framtagen av Vega Bryggeri som fått ta ut svängarna ordentligt. Inga kompromisser här inte – detta är en öl för fans av humle. Surrar av tropisk frukt, kryddor och bitter grapefrukt. Går att beställa i 12-pack från Systemet.

Betyg: 4 av 5

ALKOHOLFRITT Mikkeller Henry Gose Lightly (50893) Belgien, 20:00 kr

Den gamla tyska ölstilen Gose var länge bortglömd, men återupplivades på 1980-talet. Den är fortfarande rätt obskyr, en vetebaserat och mjölksyrejäst öl med toner av citrus och koriander. Mest karaktäristiskt är tillskottet av salt. Danska Mikkeller gör en alkoholfriversion som är extremt läcker och uppfriskande och väl värd att beställa hem online.

Betyg: 5 av 5