Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa vin i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Veckans öltips: 3 goda veteöl att möta våren med

När arbetsveckan går mot sitt slut är det många som ser fram emot en riktigt god öl.

Tur då att Allt om Vins ölexperter Petur Olafsson och Fredrik Berggren, från GBG Beer Week, tipsar om bästa ölsorterna inför varje helg.

Denna vecka tipsar experterna om 3 riktigt bra och karaktärsfulla veteöl som passar bra att njuta av i vårsolen. 

HEFEWEIZEN Ängöl Vårvete (12661) Sverige, 21:50 kr 

Ängöl imponerar med sin höga och jämna nivå oavsett ölstil. Vårvete är en öl i den ofiltrerade tyska traditionen där jästen får fritt spelutrymme. Jästens smaker mixas med uttalad humlebeska, vilket ger ölet en kryddig och bitter ryggrad med smaknyanser av malört, slånbärssaft och klorofyll. Drick till indisk currykyckling eller ännu hetare rätter.

Betyg: 4 av 5

WITBIER Optimal Wit (1261) USA, 23:90 kr 

Koriander och apelsinskal är typiskt för belgisk wit – här i en stram tolkning från Virginia, USA. Doftar söt citrusfrukt, skumbanan och vitpeppar. Frisk och torr med en örtig pepprighet som dyker upp mot slutet och dröjer sig kvar. Den spritsiga fruktkaraktären har en antydan till vitt vin – passar utmärkt till sushi, fish tacos och lättare fiskrätter. 

Betyg: 4 av 5

HEFEWIEZEN Weihenstephaner Hefe Weissbier (1526) Tyskland, 24:90 kr 

När det gäller veteöl är detta en tongivande tysk klassiker, bryggd på vad som sägs vara världens äldsta bryggeri. Hefe betyder jäst, rund och grumlig bildar den ett gräddigt skum i munnen med smak av vetebröd och mogen banan. Ett sniff fyller näsan med honungsmelon, vårblommor och sågspån. En riktig bucket-list-öl, perfekt att plocka fram samtidigt som grillen. 

Betyg: 5 av 5

Läs mer:

Stor guide: Så kall ska din öl vara när den serveras

Fyra goda drinkar att värma dig med i kylan

Richard Juhlins udda tips på mat till champagne