Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Vin i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Veckans öltips – 3 goda till Halloweenhelgen

När arbetsveckan går mot sitt slut är det många som ser fram emot en riktigt god öl.

Tur då att Allt om Vins ölexperter Petur Olafsson och Fredrik Berggren, från GBG Beer Week, tipsar om bästa ölsorterna inför varje helg.

Här är tre goda just nu – denna vecka med bland annat ett pumpaöl som passar perfekt till Halloweenhelgen. 

Petur Olafsson
Fredrik Berggren

TRIPPEL Allagash Tripel (11198) USA, 35:90 kr

Ett av de bästa bryggerierna på belgisk öl, och som ligger utanför Belgien, är Allagash Brewing Company i Maine, USA. Deras tolkning av belgisk trippel skäms inte för sig. Fruktig arom av aprikos och ananas samt ett stänk av kryddor. Komplex smakprofil med inslag av sädig malt, lätt kryddighet och värmande honungssöta toner från den höga alkoholhalten (9%). Komplext och lättdrucket på samma gång.

Betyg: 5 av 5

RÅGLAGER Great Swedish Festival Beer 2021 (10899) Sverige, 25:90 kr

Bryggd i samarbete mellan Remmarlöv, Dugges och Stockholm Brewing inför Great Swedish Beer Festival, helgens stora ölmässa i Malmö helt fokuserad på svenska hantverksbryggerier. Själva ölet är en mustig och fin råglager med en torrare munkänsla samt brödiga och kryddiga aromer. Har du inte biljett till årets festival? Häll då upp denna och fira den skummande svenska ölkulturen hemma i soffan!

Betyg: 4 av 5

IMPERIAL STOUT Pumpkin Yeti (10825) USA, 114:90 kr

Dags för Halloween! Yeti som redan i grunden är en monstruös Imperial Stout säsongspimpas då med pumpakryddor à la USA. Det skulle kunna bli sötsliskigt, men tillsatt kaffe och rivig humlebeska ger det svarta ölet både stadga och karaktär. Ett av de dyrare och bättre pumpaölen vi smakat, utmärkt till en bit mörk choklad eller en kryddig cigarr.

Betyg: 4 av 5

Läs mer: Här är kändisarna svenska folket helst vill ta en öl med