Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa vin i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Produktbilder/Shutterstock

Veckans öltips – 3 favoriter att dricka till höstgrytan

När arbetsveckan går mot sitt slut är det många som ser fram emot en riktigt god öl.

Tur då att Allt om Vins ölexperter Petur Olafsson och Fredrik Berggren, från GBG Beer Week, tipsar om bästa ölsorterna inför varje helg.

Den här veckan bjuder de på 3 riktiga favoriter att välkomna hösten med, som passar utmärkt att servera till en mustig köttgryta. 

Fredrik Berggren
Foto: Produktbilder

ALTBIER Uerige Alt (51835) Tyskland, 38:90 kr

Altbier är, till skillnad från många klassiska tyska ölstilar, en ale. Stilen har sitt ursprung i staden Düsseldorf och Uerige Altbier är en sann klassiker i altbier-familjen. Den har en osviklig charm med sin lite bångstyriga blandning av hög beska, aromatisk örtighet, choklad, torkad frukt och karamell. Avslutar med en lättrostad, torr, ren och besk eftersmak. Läckert till höstgryta.

Betyg: 5 av 5 

Foto: Produktbilder

IPA Stone IPA (84392) USA, 25:90 kr

Vi tipsar ofta om nya ipor eftersom det kommer en strid ström av öl i den genren. Men det här är en gammal klassiker, nu på tillfälligt besök: Stone IPA, en bitig västkust-IPA med mastig maltighet samt ett bitterkrispigt sting av tallkåda. Den lanserades 1997 och inspirerade en våg av humlestinna efterföljare. Originalet är still going strong, lika kraftfull och kaxig som alltid.

Betyg: 5 av 5

Foto: Produktbilder

PORTER Slottskällans Svart (11348) Sverige, 21:00 kr

Slottskällan Bryggeri lyckas på ett finurligt sätt balansera torra rostade kaffe- och chokladaromer med en mjuk och gräddig munkänsla. En lite bortglömd porter, från ett lite bortglömt svenskt ölmärke som förtjänar mer uppmärksamhet. Så stringent och smakfull gjord att den skulle kunna vara bryggd i Storbritannien. Ett utmärkt öl att välkomna hösten med.

Betyg: 4 av 5