Foto: lev dolgachov / 117531625

Veckans öltips: 2 flaskor får högsta betyg av experterna

När arbetsveckan går mot sitt slut är det många som ser fram emot en riktigt god öl.

Tur då att Allt om Vins ölexperter Petur Olafsson och Fredrik Berggren, från GBG Beer Week, tipsar om bästa ölsorterna inför varje helg.

Här är 3 goda på Systembolaget just nu – denna vecka med både amerikanska och svenska fullträffar. 

BARLEY WINE Sierra Nevada Bigfoot (11563) USA, 39:90 kr

Amerikanskt pionjäröl som bryggs en gång om året. Ett eldigt humlemonster som mullrar av mäktiga smaker. Stark, bitter, lätt pepprig smak med en kärv ton av blodapelsin, kåda, mörk sirap och malört. Gjort med lagring i åtanke, med åren avtar beskan och byts ut mot smaker av torkad frukt, tobak och karamell. Drick nu för en käftsmäll eller vänta på att den rundnar. 

Betyg: 5 av 5

PILSNER Helsinge Pilsener (89811) Sverige, 30:00 kr

En ytterst välgjord pilsner från Hälsingland, fast i tysk stil. Balans är honnörsordet. Högt, men perfekt avvägt, tryck i beskan som skär som ett rakblad genom den brödiga malten. Friska stänk av gröna örter och citrus. Har byggt upp ett rykte om att vara en av Sveriges bästa brygder i den här stilen. Jo, ryktet stämmer. Hittar du den på fat, så drick! Beställningsvara. 

BETYG: 5 av 5

MILD Ocean Mild Påsk (11562) Sverige, 29:30 kr

Mild är den gamla pub- och arbetarölen från Storbritannien som för 100 år sedan stod för hälften av all konsumerad öl i England, för att sedan nästan dö ut helt. Oceanbryggeriet i Göteborg rycker som vanligt ut till det brittiska ölets försvar och släpper en matvänlig påskölsversion. Trots ganska låg alkoholhalt finns härlig malt, mörka bär, knäck och kaffe. 

Betyg: 4 av 5

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Lär dig mer om vin - just nu 4 nr för endast 169 kr. Köp nu!