Svenska bryggeriet släpper knallrosa öl

Kommer du dricka rosa öl i vår och sommar?

Foto: Adobe Stock

Kommer du dricka rosa öl i vår och sommar?

Den rosa trenden i dryckesvärlden håller i sig. 

Nu släpper det svenska bryggeriet en knallrosa öl gjord på ”brutala mängder” hallon. 

Andra har också läst

Först kom det rosa bubblet. Och på senare år har även rosa sprit blivit en trend. Allt om Vin har till exempel tidigare skrivit om flera gin-märken som ”rosat” marknaden med så kallad pink gin, bland annat jätten Beefeater och svenska Stockholms Bränneri.

Nu verkar även knallrosa gälla i öl-världen.

I början av maj släpper nämligen Nya Carnegiebryggeriet sin nya öl Halo på Systembolaget. Den rosa färgen kommer från hallon.  

”Brutala mängder hallon”

– Vi brygger den på väldigt mycket hallon. Vi var ute efter den färgen, så vi har använt brutala mängder hallon, säger Lise Ljungman, som är ölprovningsansvarig på bryggeriet, till Allt om Vin. 

Nya Carnegiebryggeriet är inte först med att göra en rosa öl, det ska sägas. Även Hallon Berliner från Örebro Brygghus och Wrapped in Red från Brekeriet för att nämna några, är exempel på öl bryggda med hallon. 

Men det ligger alltså i tiden att Nya Carnegiebryggeriet nu kommer med en rosa öl.  

Bryggeriet är själva väldigt nöjda med resultatet av den syrliga ölen. Nu är bara frågan om konsumenterna ger den ris eller ros?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer