Framåt helgen är det många som blir sugna på en öl. Allt om Vins experter tipsar om flera höjdare.
Framåt helgen är det många som blir sugna på en öl. Allt om Vins experter tipsar om flera höjdare. Foto: Adobe Stock

Ölexperterna tipsar om godaste ölen till helgen

När arbetsveckan går mot sitt slut är det många som ser fram emot en riktigt god öl.

Tur då att Allt om Vins ölexperter Petur Olafsson och Fredrik Berggren, från GBG Beer Week, tipsar om bästa ölsorterna inför varje helg.

Här är 3 goda öl på Systembolaget och i dagligvaruhandeln just nu.

IPA Ballast Point Sculpin IPA (89928) USA, 26:90 kr

Sculpin var en hett eftertraktad raritet när den släpptes tillfälligt i Sverige för tio år sedan. Numera finns den här stilbildande IPA:n året om och på burk för maximal humlespänst. Har en tydlig grundnerv av bitter kåda underbyggd av syltig fruktighet med toner av aprikos, apelsin och grapefruktskal. Har du inte provat? Gör det.

Betyg: 4 av 5

STRONG ALE Fuller's Vintage Ale 2020 (11136) Storbritannien, 69:90 kr

Varje år tas det fram ett nytt recept som tappas på numrerade flaskor för maximal exklusivitet. Den 24:e upplagan av Fuller’s Vintage Ale domineras av maltig sötma med tydligt sting av alkohol (8,5%). Oväntat besk utgåva med inslag av apelsinmarmelad, romrussin och lime. Kan lagras upp till tio år och kommer bara att bli bättre med tiden.

Betyg: 4 av 5

SURÖL/FOLKÖL Omnipollo Apollonio, Internationellt, från 55:00 kr

Utvecklingen av folköl har exploderat. Utbudet, kvaliteten och priserna har gått upp rejält. Apollonio bjuder på en spännande kombo av surt och humligt med nyanser av bränd halm, passionsfrukt och grönt äpple. Friskt, fruktigt och krispigt, i bakgrunden osar det av aromatisk amerikansk humle. Finns i välsorterade matbutiker eller ölbutiker på nätet.

Betyg: 4 av 5

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Lär dig mer om vin - just nu 4 nr för endast 169 kr. Köp nu!