Foto: Shutterstock/Produktbilder

Ölexperterna: ”Ett exceptionellt bra veteöl”

När arbetsveckan går mot sitt slut är det många som ser fram emot en riktigt god öl.

Tur då att Allt om Vins ölexperter Petur Olafsson och Fredrik Berggren, från GBG Beer Week, tipsar om bästa ölsorterna inför varje helg.

Bland den här veckans tips hittar ni 3 smaksensationer från Belgien och USA. Perfekta sommaröler som ger mersmak!

BELGISKT VETEÖL Allagash White (12100) USA, 25:90 kr

Detta ikoniska öl från amerikanska Allagash räknas som en av världens främsta tolkningar av belgisk witbier. Att ölet är exceptionellt bra råder det inget tvivel om. Rikligt med koriander, pomerans, jästiga fruktestrar och kryddiga fenoler. Perfekt sommaröl. Köp gärna två, den första försvinner alltför lätt.

Betyg: 5 av 5

DUBBEL-IPA Sierra Nevada Hoptimum (11810) USA, 39:90 kr

En klassisk dubbel-ipa från det minst lika klassiska bryggeriet Sierra Nevada. En ipa i den kompromisslösa skolan. Här finns grapeig humle och tydliga toner av tallbar. Det är torkad frukt, toner av marmeladig sötma och med en ganska vass beska. Ett öl för de som älskar humlebomber med tydlig beska.

Betyg: 4 av 5

BELGISK ALE Gouden Carolus Ultra (1543) Belgien, 23:90 kr

Svag belgisk öl är ovanliga att hitta i Sverige, denna ljusa ale från Brouwerij Het Anker klockar in på 3,7%. Men låt inte den låga alkoholhalten lura er. Här är det mycket smak - friskt, fruktigt, kryddigt och det lyckas med att båda vara lättdrucket och komplext. Perfekt som törstsläckare men även intressant nog att matcha med mat.

Betyg: 4 av 5

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Lär dig mer om vin - just nu 4 nr för endast 169 kr. Köp nu!