Foto: Adobe Stock

Ölexperterna: 3 riktigt goda öl att inleda nya året med

Allt om Vins ölexperter Petur Olafsson och Fredrik Berggren, från GBG Beer Week, tipsar om bästa ölsorterna inför varje helg. 

Den här gången fokuserar de på ämnen som nyårslöften, hälsa, alkoholfritt och folköl.

ALKOHOLFRITT S:t Eriks Glutenfri IPA (dagligvaruhandeln) Sverige, 19:95 kr

Alkoholfritt, glutenfritt, kalorisnålt och humligt. Något för alla oavsett nyårslöfte. En IPA med många funktionella fördelar men också en tydlig smakidé som följs igenom hela vägen. Det genomgående fräscha och uppfriskande citrustemat backas upp av en markerad beska längre bak på tungan. Som gjord för ett godare nytt år.

Betyg: 4 av 5

FOLKÖL Jämtlands Bärnsten 3,5% (dagligvaruhandeln) Sverige, 19:95 kr

Klassikern Bärnsten är stabil och otrendig på ett väldigt befriande sätt. Har en skön dynamik med både brittiska och tjeckiska vibbar. Knäck i malten, citrus i beskan, fyllig och rund. Här finns toner av smörkola och ljus sirap med gräddig lenhet. Omsorgsfullt jämtländskt ölhantverk i folkölstappning, för en mjuk start på 2021.

Betyg: 4 av 5

ALKOHOLFRITT Nøgne Ø Svart/Hvit Milk Stout (80255) Norge, 16:90 kr

Kör du en vit månad? Då tycker vi att du ska investera i ett förråd av alkoholfri milk stout från Nøgne Ø. Svart och fylligt med en kavalkad av chokladsmaker; mörk choklad, mjölkchoklad och kakao. Även några stänk bryggkaffe och tallbarr. Mumsigt och snyggt med noll procent alkohol. Nu i Systembolagets beställningssortiment. 

Betyg: 4 av 5

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Lär dig mer om vin - just nu 4 nr för endast 169 kr. Köp nu!