Foto: Ihor Pukhnatyy / Adobe Stock

Ölexperterna: 3 riktigt goda öl att dricka i helgen

När arbetsveckan går mot sitt slut är det många som ser fram emot en riktigt god öl. 

Tur då att Allt om Vins ölexperter Petur Olafsson och Fredrik Berggren, från GBG Beer Week, tipsar om bästa ölsorterna inför varje helg. 

Här är 3 goda öl på Systembolaget just nu. 

DUBBEL-IPA Beerbliotek x Apex Muck DIPA (11664) Sverige, 35:90 kr

Dubbel-IPA är ipans ”extra allt” och i dagens tips har vi en dubbel-IPA i traditionell amerikansk västkuststil (se Flying Dog nedan) samt denna moderna dubbel-ipa av stilen New England-IPA. Muck är ett samarbetsöl mellan Beerbliotek från Göteborg och humledrivna bryggeriet Apex från Nora. Här är fokus på att få till en kraftig aromatisk humlebomb med tydligt söta och fruktigt saftiga toner av mango och persika. Len och fyllig munkänsla. Ett öl för er som älskar humlebomber i den moderna skolan.

BETYG: 4 av 5

DUBBEL-IPA Flying Dog Great Job West Coast Double IPA (11630) USA, 33:90 kr

Flying Dog firar 30 år som bryggeri vilket gör dem till pionjärer på den amerikanska ölscenen. De firar detta med en dubbel-IPA som är mer av traditionellt snitt jämfört med veckans andra IPA-tips från Beerbliotek/Apex. Här finns grapeig humle och tydliga toner av tallbar. Det är torkad frukt, lätta toner av karamellig sötma och med en ganska vass beska. Ett öl för er som älskar humlebomber i den klassiska skolan.

BETYG: 4 av 5

BROWN ALE Brick Field Brown (1324) Storbritannien, 22:90 kr

Denna prisvärda version av brown ale kommer från ursprungslandet Storbritannien och Londonbryggeriet The Five Points. Väl avvägd balans mellan kylig bitterhet och murrig torr chokladmalt – nötig och rostad. Modernt blommig humle gör att det smakar både amerikanskt och brittiskt. Drag av rom, russin och bränt råsocker ger en illusion av högre styrka än de angivna 5,4 procenten.

BETYG: 4 av 5

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Lär dig mer om vin - just nu 4 nr för endast 169 kr. Köp nu!