Experterna tipsar om god öl att köpa inför varje helg.
Experterna tipsar om god öl att köpa inför varje helg. Foto: Adobe

Ölexperterna: 3 prisvärda flaskor att testa i helgen

När arbetsveckan går mot sitt slut är det många som ser fram emot en riktigt god öl. 

Tur då att Allt om Vins ölexperter Petur Olafsson och Fredrik Berggren, från GBG Beer Week, tipsar om bästa ölsorterna inför varje helg. 

Här är 3 goda och prisvärda julöl på Systembolaget just nu. 

SYRLIG ÖL Brekeriet Lusse Lelle (11570) Sverige, 32:90 kr 

Det första av tre guldkorn bland årets julöl är ett suröl. För alla oss som förknippar julens intåg med lussekatter infinner sig känslan direkt, fast i nytänkande tappning. Kryddans honungstoner balanserar syran på ett fint sätt. Resultatet blir å ena sidan fruktigt och uppfriskande, å andra sidan kryddigt och julmysigt.

Betyg: 4 av 5

STRONG ALE Ocean Julöl (32167) Sverige, 29:80 kr 

Kopparfärgad ale från det brittiskinfluerade bryggeriet i Göteborg. De brittiska dragen känns tydligt igen med fruktighet, nougat, karamell och choklad. Ölet är mustigt, runt och med mycket karaktär från malten. En tydlig beska som lyckas balansera upp sötma och den karaktärsfulla kroppen. Kan matcha det riktigt smakrika på julbordet.

BETYG: 4 av 5

AMBER LAGER Nils Oscar Kalasjulöl (11300) Sverige, 19:90 kr

Kalasjulölet har varit med nästan lika länge som den svenska hantverksölvågen. En snygg maltig profil där lätta rostade toner samsas med chokladpuffar, karamell, knäck och aromatisk humle. Det är elegant, balanserat, smakrikt men också lättillgängligt och perfekt som allroundöl till julens smaker.

BETYG: 4 av 5

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Lär dig mer om vin - just nu 4 nr för endast 169 kr. Köp nu!