Foto: Produktbilder/Shutterstock

Veckans öltips: 3 spännande burkar att testa i helgen

När arbetsveckan går mot sitt slut är det många som ser fram emot en riktigt god öl.

Tur då att Allt om Vins ölexperter Petur Olafsson och Fredrik Berggren, från GBG Beer Week, tipsar om bästa ölsorterna inför varje helg.

Här är 3 goda just nu – denna vecka med bland annat en norskbryggd, gräddig milkshake IPA och ett svenskt rököl att matcha med grillat.

IPA Smith Street IPA Olof (11616) Sverige, 44 kr

Smith Street är en avknoppning från Oppigårds Bryggeri som verkar satsa på en mer modern, innovativ och internationell profil än Oppigårds. IPA Olof är en grumlig IPA men har inslag av old school-IPA i jäst- och humleprofil. Fruktigt, humlearomatiskt av grape, citrus och söt exotisk frukt. Bra drag i beskan gör ölet uppfriskande.

Betyg: 4 av 5

RÖKÖL Hyllie x Nyköping Rauchmärzen is the Coolest German Word Eve (11188) Sverige, 39:90 kr

Rököl har fått ett starkare fäste i Sverige när denna tyska ölstil börjat göras av svenska hantverksbryggerier. Hyllie och Nyköping hör till toppskiktet av de nya svenska bryggerierna och deras gemensamma rauchmärzen har de karaktäristiska dragen av rök och lätt ton av charkuterier. Utmärkt till grillad bratwurst eller långrökt kött.

Betyg: 4 av 5

IPA Haandbryggeriet Mango Hopshake (11152) Norge, 34:90 kr

Milkshake IPA är en av många IPA-trender, populariserad av svenska Omnipollo och amerikanska Tired Hands. Enkelt uttryckt är det en grumlig öl med extra fyllig munkänsla. Kombinationen av humle, laktos och frukt är det som oftast definierar stilen. Hop Shake bjuder på en potent mix av smaker: grankotte, sandelträ och mango. Juicigt och gräddigt med torrt avslut.

Betyg: 4 av 5

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Lär dig mer om vin – prova magasinet Allt om Vin med 50 % rabatt! Beställ här!