Ölen sålde slut på 4 sekunder – nu släpps variant

Ölen som släpps har lagrats på konjaksfat (inte ölen på bilden).

Foto: Adobe Stock

Ölen som släpps har lagrats på konjaksfat (inte ölen på bilden).

Senast en stormaktsporter från det svenska bryggeriet släpptes på Systembolaget så sålde det slut på bara några sekunder.

Den 16 maj kommer en variant på ölet som hyllats som ett av världens främsta.

Risken är att trycket blir hårt. 

Ämnen i artikel:

Öl

Andra har också läst

Många har någon gång hängt på låset när det vankats realisation i favoritbutiken, eller köat i timmar för att komma över den där exklusiva konsertbiljetten. Lika många har förmodligen fått lämna kön i besvikelse då trycket varit för hårt. 

LÄS OCKSÅ: Ölen som sålde bäst på Systembolaget under 2018 

Den 16 maj nästa vecka finns risk för att många lämnar Systembolagets sajt med en liknande känsla då det är dags för webblansering av eftertraktade drycker, som visserligen sker en gång i veckan. Men med på försäljningslistan den här gången finns Konjaks! Stormaktsporter. 

LÄS OCKSÅ: Här är ölglassen gjord med hjälp av kraftig stout 

Några av världens bästa öl är från Sverige

Det är en öl från svenska Närke Kulturbryggeri som du får betala över 160 kronor för, och då får du bara 25 centiliter. Så vad är grejen, tänker ni?

Den som är intresserad av öl har gissningsvis koll på att flera öl (inklusive ovan nämnda) från Sverige rankats som några av världens främsta flera gånger om. Bland annat på internationella ölsajten Ratebeer, något som Allt om Vin skrivit om tidigare. 

LÄS OCKSÅ: 5 svenska öl med på listan över världens bästa 

Senast handlade det om öl från hyllade Omnipollo men också en Kaggen Stormaktsporter från just Närke Kulturbryggeri. Öl som inte är helt lätta att få tag på men som är jagade byten för den intresserade. 

LÄS OCKSÅ: Så mycket starksprit innehåller en vanlig lättöl  

Ölen tog slut på bara fyra sekunder

Ja ja, men varför denna uppståndelse? Tja, när en stormaktsporter från det svenska bryggeriet släpptes på Systembolaget senast, så tog det slut på ofattbara fyra sekunder enligt ölsajten Beernews. Nu handlar det visserligen om en variant på originalet Kaggen, det vill säga Konjaks! Stormaktsporter. Men det spelar säkerligen mindre roll.    

Den här gången ska det dock finnas något fler flaskor än senast. Men vill man helt slippa hets och stress så finns det många andra goda öl på Systembolaget att upptäcka i stället. Här tipsar Allt om Vins expert om några (i en helt annan prisklass):

EXPERTERNA TIPSAR OM ANDRA GODA ÖL PÅ SYSTEMBOLAGET: 

15 goda öl till årets grillfester 

5 goda öl utan alkohol 

Vinterns bästa öl under 20-lappen 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer