Ölbryggeriernas vadslagning inför Super Bowl

Två lokala ölbryggerier från Kansas City och San Francisco har slagit vad om vilket lag som vinner årets Superbowl.

Foto: FRANK MICELOTTA/FOX SPORTS

Två lokala ölbryggerier från Kansas City och San Francisco har slagit vad om vilket lag som vinner årets Superbowl.

Under natten mot måndag är det dags för en av årets största sporthöjdpunkter i USA: Super Bowl 54 (LIV). Två lokala ölbryggerier har slagit vad om vilket lag som får vinnartrofén, förloraren måste ta på sig motståndarens tröja och lägga upp en bild på sociala medier.

Andra har också läst

Mängder av öl och mat som kommer att ätas och drickas i samband med finalen i den amerikanska fotbollsligan NFL som i år spelas mellan Kansas City Chiefs och San Francisco 49ers.

En tradition som finns i anknytning till finalen varje år är lokala ölbryggerier som slår vad om vilket lag som vinner Super Bowl. Nyhetssajten Food & Wine skriver att bryggerierna 21st Amendment Brewery från San Francisco och Boulevard Brewing Company från Kansas City har en vadslagning om årets vinnare.

Måste ha motståndartröjan på sig

Företaget som förlorar måste skicka ett par lådor med öl till vinnaren och även donera 1 000 dollar (drygt 9 600 svenska kronor) till en lokal välgörenhetsorganisation som vinnaren väljer. 

Dessutom måste bryggmästaren ta på sig vinnarlagets tröja, ta ett foto och lägga upp på sociala medier.

Fem Super Bowl-vinster

Om Kansas vinner ska donationen gå till en icke vinstdrivande krigsveteranorganisation, medan om San Francisco vinner ska pengarna gå till en organisation som hjälper hemlösa barn. 

1970 vann Kansas City Chiefs vann sin första och enda Super Bowl och har inte varit i final sedan dess. San Francisco 49ers har varit i final sex gånger och vunnit fem Super Bowls, senaste gången 1994. Årets final spelas i Miami. Halvtidsshowen brukas det pratas om ungefär lika mycket som själva matchen. I år uppträder Shakira och Jennifer Lopez. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!