Foto: Nataliya Arzamasova / nata_vkusidey - stock.adobe.com

Öl: 5 klockrena alternativ till påsk

Allt om Vins Andreas Grube har provat igenom årets utbud av påsköl – här är fem klockrena favoriter som han har plockat ut. 

Göteborgs Easter Ale, nr 11660, 23,90 kr (TSLS)

Omdöme: Riktigt god öl, som lyckas vara både klunkvänligt läskande och matvänligt koncentrerad på samma gång. Bjuder på grapefrukt och passionsfrukt, toppat med en nyans barrskog. Gott!

Jenny Nyströms Ekologiska Påsköl, nr 11030, 19,80 kr (TSS)

Omdöme: Riktigt smaskig allroundöl där kryddig maltighet möter torkad tropisk frukt, mjuk blommighet och fräsch citrus. Riktigt snyggt.

Oppigårds Easter Ale, nr 1374, 28,90 kr (TSS)

Omdöme: Den här brukar alltid ligga högt på listan över mina favoriter, och så även i år. Här finns liksom allt man vill ha: bra beska, fin fräschör och fyllig fruktighet. Sitter snyggt till det mesta på påskbordet. 

Wisby Påsköl, nr 1390, 20,90 kr (TSS)

Omdöme: Stor, framfusig och smakrik med runda vaniljtoner och bra bett i beskan. Toppenbra ackompanjemang inte minst till köttbullar och revbensspjäll.

Hoppy Easter, nr 11167, 19,80 kr (TSS)

Omdöme: Brown ale i pigg och elegant stil. Doft och smak bjuder på torkad aprikos, apelsinskal, knäckebröd och pomerans, toppat med lite nougat och knäck.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!