Ny studie: Män blir mer attraktiva av att supa

Foto: Adobe stock

En vetenskaplig studie visar att supande hos män kan vara en signal som visar att personen är stark, vågar ta risker och därmed därmed blir attraktiv för kvinnor. Ju färre kvinnor i rummet, desto mindre drack de i sin tur. 

Ämnen i artikel:

Öl

Andra har också läst

Många skulle nog säga att råsupande när man är ute och festar eller är på puben varken är så smart eller hälsosamt. Och dagen efter mår man som man förtjänar

Enligt en vetenskaplig studie som publicerats i Evolutionary psycholgy hävdar dock att råsupandet bland unga vuxna män kan vara en signal till kvinnor att de är starka, vågar ta risker och är därmed attraktiva rapporterar brittiska Metro

Kvinnorna gjorde tvärtom

Studien drar på signalteorin inom biologin som ett viktigt argument, exempel på signalteori är påfågelns stjärtfjädrar som symboliserar att den manliga påfågeln med stora fjädrar är stark nog att undvika rovdjur, måste vara tuff och därmed attraktiv för kvinnliga påfåglar.

För männen visar det att de klarar av råsupandet och därför är en tuff individ. Det kan även vara en indikation på att personen är rik. 

Villkoret för att supandet ska fungera är att det finns relativt få kvinnor i lokalen. Kvinnorna visade upp en omvänd effekt och drack mindre desto färre de blev.    

Studien till trots, man kan dock fråga sig huruvida beteendet är framgångsrikt i verkligheten eller inte. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 86 000 andra - läs Allt om Vin! Se erbjudande!