Ny Game of Thrones-inspirerad öl släpps inför sista säsongen

Sista säsongen av Game of Thrones har premiär 14 april, och det släpps en öl inspirerad av serien lagom till dess.

Foto: Ommegang

Sista säsongen av Game of Thrones har premiär 14 april, och det släpps en öl inspirerad av serien lagom till dess.

Är du ett fan av Game of Thrones och öl?

Grattis, då finns det en ny öl att fira in sista säsongen med.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Den 14 april har den åttonde och sista säsongen av omåttligt populära serien Game of Thrones premiär. Fans har fått vänta på att se allas öden i Westeros sedan i augusti 2017, så vad passar bättre att fira med under första avsnittet än en officiell Game of Thrones-öl?

New York-baserade bryggeriet Ommegang släpper nämligen, genom ett samarbete med HBO, sin 14e (japp!) Game of Thrones-baserade dryck, skriver Food and Wine. Från 15 mars finns nya ölet ”For the Throne” på tapp hos Ommegang i Cooperstown, New York.

”For the Throne”, som är en ale, är faktiskt en hybrid mellan öl och vin då ölet fått jäsa med druvorna Pinot Grigio och Viognier.

LÄS OCKSÅ: 5 goda öl utan alkohol – enligt experten 

Inte första GoT-ölen

Andra ölsorter Ommegang släppt med inspiration från Game of Thrones har haft lika fantastiska namn som nykomlingen. ”Hand of the Queen” (maltvin), ”Queen of Seven Kingdoms” (ljust belgiskt öl), ”King in the North” (stout), ”Valar Morghulis” (belgiskt öl) och ”Mother of Dragons” (porter- och kriekblandning), skriver Elle.

Om man inte är ett fan av öl finns det även vin som bär seriens namn. Ett rött vin från Paso Robles som finns att köpa på Systembolaget, och en chardonnay från Kalifornien som finns som beställningsvara.

Och vem vet? Kanske kan ett glas vin eller öl behövas under sista säsongen av Game of Thrones. Flera av skådespelarna har nämligen börjat dela med sig av sina reaktioner när de läst hur serien skulle sluta.

LÄS OCKSÅ: I en djungel utav öl – här är din guide 

Skådespelarna hintar om säsongen

Emilia Clarke, som spelar Mother of Dragons Daenerys Targaryen berättade för Cosmopolitan att när hon hörde vad som händer med hennes karaktär gick hon runt planlöst i tre timmar och grät.

– Det hade lika gärna kunnat regna men jag hade gått runt ändå och inte vetat vad jag skulle göra.

Och Kit Harrington (Jon Snow) har berättat att hans kollega tillika fru Rose Leslie inte ville prata med honom i tre dagar efter att hon läst manuset. 

Skål, då?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer