Enligt tillverkaren ska ölen ha en stout-liknande bitterhet. Genrebild.
Enligt tillverkaren ska ölen ha en stout-liknande bitterhet. Genrebild. Foto: bbourdages - stock.adobe.com

Nu lanseras ölen som innehåller syrsor

I Japan har den första ölen som tillverkats av syrsor lanserat. Enligt företaget bakom smakar den som en stout med en rik eftersmak. 

Som ni säker vet finns det otaliga ölsorter runtom i världen. Nu lanseras kanske en av de mest udda: öl tillverkad av syrsor. Idén kommer från start up-företaget Join Earth som tidigare började sälja sojasås tillverkat av samma insekt rapporterar nyhetssajten The Drinks Buisness

Enligt tillverkarna är den färdiga produkten en mörk ale, brun som sirap. Smaken kan jämföras med en stout-liknande bitterhet samt aromer av kaffe, kakao, bränd karamell och kamomill. Drycken ska ha en rik smak med en eftersmak som länge stannar kvar. Den ska även ha ett skum som stannar kvar under en längre tid. 

Syrsorna bryggs ihop med ölen

I tillverkningsprocessen föds syrsorna först upp med vegetariskt mat för att sedan stekas. Sedan blandas de och bryggs ihop med ölen. Bryggeriet Tono samarbetar med Join Earth för att skapa den unika ölen. 

Syrsa-ölen kommer initialt att säljas under ett pop upp-evenemang i Tokyo. Varje glas kommer kosta cirka 50 kronor för 100 ml. 

Om de kommer fortsätta sälja ölen eller om de exporterar den utomlands är ännu oklart, men Join Earth har även planer på att öppna en restaurang som serverar insektsbaserad mat. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday med 70% rabatt på 25 olika titlar! Se erbjudande