Iron Maiden är utan tvekan ett av världens största band och ar spelat på arenor i Sverige många gånger.
Iron Maiden är utan tvekan ett av världens största band och ar spelat på arenor i Sverige många gånger. Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN

Nu lanserar populära rockbandet sina album som kapsyler

Här kommer en glad nyhet för alla fans till ett av världens största hårdrocksband. 

Nu lanserar svenskfavoriterna och arenarockarna i Iron Maiden sina klassiska albumomslag som udda öl-attiralj.

Närmare bestämt som kapsyler. 

Att kändisar eller rockband släpper alkoholhaltiga drycker är så klart ingen nyhet. Hollywoodstjärnor är förknippade med olika spritmärken och i Sverige syns välbekanta namn på etiketter till så kallade kändisviner. 

Att det finns Iron Maiden-öl på marknaden är inte heller det något nytt. En av varianterna är Trooper, ett öl som det populära metalbandet tog fram tillsammans med brittiska bryggeriet Robinson, och som också sålts på Systembolaget under flera år. 

Men nu släpps en ny kreativ variant av ölet, som nog lär få ett och annat Iron Maiden-fan att vråla ut sin lycka. Det handlar om Trooper-öl med 16 olika kapsyler som alla anspelar på bandets 16 studioalbum.

Här finns alltså kapsyler med bilder, årtal och namn på klassisker som ”Piece of mind”, ”The number of the beast”, ”Seventh son of a seventh son” och ”Fear of the dark”.  

16 kapsyler med lika många albumomslag. Foto: Robinsons Brewery

Iron Maiden är en av världens största band och har gästat Sverige många gånger för konserter på arenor som bland annat Ullevi och Friends arena. De har extremt lojala fans som följer dem världen över, så att samla på kapsyler i limiterad upplaga är säkerligen något som kommer locka många hårdrockare där ute.     

– Fansen till Iron Maiden och Trooper är bland de mest hängivna och passionerade i världen så vi ville komma med något helt nytt för dom. Iron Maiden är ett ikoniskt band och kapsylerna är bara ett av alla sätt som vi vill hylla bandet och deras konst på albumomslagen, säger Sam Kennerley på Robinsons, enligt Beernews.

Enligt den svenska sjaten ska kapsylerna sitta på ölflaskorna nu i början av oktober och finnas i de länder där Trooper säljs. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!